Χρήστος Δάντης: Η απώλεια του αδελφού, οι 4 γάμοι και το… Survivor

12 Μαρτίου 2022 18:30

Χρήστος Δάντης: νέα συνεργασία έκπληξη με τη Λίτσα Γιαγκούση

Ο Χρήστος Δάντης συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τραγουδοποιών στην Ελλάδα. Στο ενεργητικό του καταγράφονται πολλές επιτυχίες, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Ο Χρήστος Δάντης είπε την ηλικία του και «μείναμε»

Το πραγματικό όνομα του 55χρονου καλλιτέχνη είναι Χρήστος Βλαχάκης. Γεννήθηκε στην Καισαριανή. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ευχάριστα λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στην οικογένειά του αφού η σχέση της μητέρας του και του πατέρα του δεν υπήρξε καλή.
Μάλιστα, ο τελευταίος είχε πρακτικά εξαφανιστεί για πολλά χρόνια από τη ζωή του, γεγονός που τον πλήγωσε, όπως έχει παραδεχθεί. «Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και πολύ άσχημα. Τον πατέρα μου τον συνάντησα μετά από χρόνια. Από τα 5,5 τον ξαναείδα στα είκοσι! Είχαμε μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο. Μόλις έβγαινα στο τραγούδι. Με ενοχλούσε πάρα πολύ αυτό.

Δεν μου βγήκε θυμός όταν τον ξαναείδα, μου είχε λείψει πάρα πολύ», έχει δηλώσει παλαιότερα στην εκπομπή «Ανοιχτά» του Open.

Εισήλθε στον χώρο της μουσικής το 1987 οπότε έκανε τα φωνητικά στο δίσκο «Μωρό μου φάλτσο», του Μιχάλη Ρακιντζή. Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Δακτυλικά αποτυπώματα» σε μουσική και στίχους του Γιάννη Καραλή. Ακολούθησαν πολλές άλλες προσωπικές δουλειές, σε ποπ – ροκ αλλά και λαϊκό ύφος. «Σταθμό» στην καριέρα του αποτέλεσε ο δίσκος «Το παλιό μου παλτό» του 1999, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάστηκε με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Κώστα Τουρνά, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Ανδρικάκη.
Ένα από τα τραγούδια που τον έφεραν στην κορυφή ήταν η παραλλαγή του κομματιού «24.000 baci» για την ταινία «Safe sex». Στις μεγάλες του επιτυχίες περιλαμβάνονται επίσης το ντουέτο με τον Νότη Σφακιανάκη «Χειμώνας είναι», το οποίο γράφτηκε για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και φυσικά το «Number one», που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου. Σε αυτό έγραψε τους στίχους μαζί με τη Ναταλία Γερμανού. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά δεκαεννέα άλμπουμ και 47 singles και CD singles.

 

Οι σύζυγοι και τα τρία παιδιά

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, έχει παντρευτεί τέσσερις φορές. Ο πρώτος γάμος έγινε το 1993 με την τραγουδίστρια Λίτσα Γιαγκούση και κουμπάρο τον Καραλή, όμως διήρκησε μόλις έναν χρόνο. Τρία χρόνια πιο μετά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την τραγουδίστρια
Κατερίνα Τοπάζη. Μαζί της απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Χριστόφορο, ο οποίος γεννήθηκε το 2000. Ωστόσο, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2003.
Ακολούθησε ο γάμος με την πρώην τραγουδίστρια Φλώρα Θεοδώρου. Κράτησε από το 2007 έως το 2009. Η τέταρτη σύζυγος του Δάντη ήταν η Τζένη Βουτσινού. Παντρεύτηκαν το 2013 αλλά έμειναν μαζί μέχρι το 2017. Στο διάστημα αυτό απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαριζέτα και τον Σήφη.

Survivor - Νέα αναφορά από την Ασημίνα Χατζηανδρέου για τον Χρήστο Δάντη - «Έχω χάσει ένα μεγάλο στήριγμα της ζωής μου»

Η σχέση με τη Χατζηανδρέου

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ειδύλλιο που φέρεται να υπάρχει ανάμεσα στον Δάντη και την Ασημίνα Χατζηανδρέου, η οποία συμμετέχει στο «Survivor». Η παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ φέρεται να επιβεβαίωσε τη σχέση τους καθώς σε ένα από τα επεισόδια είπε προς τον Γιώργο Λιανό: «Γιώργο μου, δεν είμαι και πολύ καλά. Φυσάω και ξεφυσάω από το πρωί. Θα σου πω μόνο έναν στίχο, ‘Αναπάντητες κλήσεις παντού’ και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ». Προφανώς αναφερόταν στο ομώνυμο τραγούδι του Δάντη, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους και τη
μουσική. Ως γνωστόν, το έχει ερμηνεύσει η Παπαρίζου. Από την πλευρά του, και ο ίδιος ο τραγουδοποιός πετάει τις… μπηχτές του μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Instagram στιγμιότυπο με τη Χατζηανδρέου στον στίβο μάχης του «Survivor» και έγραψε στη λεζάντα «Xena the warrior princess» εκφράζοντας τον θαυμασμό του για εκείνη.

Ο Χρήστος Δάντης είπε την ηλικία του και «μείναμε»
Το τάμα με το όνομα του γιου του

Ο πρώτος γιος του Χρήστου Δάντη, ο Χριστόφορος, βαδίζει στα ίχνη του πατέρα του και της μητέρας του, Κατερίνας Τοπάζη αφού ασχολείται με τη μουσική. Ο 22χρονος έχει αποκαλύψει ότι πήρε το όνομά του έπειτα από τάμα των γονιών του:

«Το όνομά μου προήλθε από τάμα των γονιών μου. Είναι αληθινή ιστορία αυτό. Ήταν πριν μείνει έγκυος η μητέρα μου. Ήταν ένα τροχαίο αρκετά σοβαρό που η ζημιά θα μπορούσε να είναι δεκαπέντε φορές χειρότερη. Η μητέρα μου όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο, είπε: ‘Αν μια ημέρα κάνω γιο, θα τον ονομάσω Χριστόφορο που είναι ο προστάτης των οδηγών’. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε γίνει αλλά ήταν πολύ σοβαρό».

Μετά την επιστροφή του από το Οχάιο των ΗΠΑ, όπου πήγε με την Τοπάζη όταν ήταν μόλις έξι ετών, εμφανίστηκε σε συναυλίες του Δάντη, ως κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι Christopher Vee. Έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, όπως άλλωστε και ο πατέρας του. Μάλιστα, το 2018 πραγματοποίησε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο ως ηθοποιός στην καθημερινή σειρά του Alpha «Το τατουάζ», ερμηνεύοντας τον ρόλο του Σωκράτη Καρρά.

 

Ο θάνατος του αδελφού του, Σάββα Αξιώτη

Το περασμένο καλοκαίρι, για την ακρίβεια τον Ιούλιο, ο Χρήστος Δάντης δέχθηκε ένα πολύ σκληρό πλήγμα από τη μοίρα. Συγκεκριμένα, θρήνησε την απώλεια του Σάββα Αξιώτη, του ετεροθαλή αδελφού του, ο οποίος υπήρξε σημαντικός ηθοποιός στον χώρο του θεάτρου.

Ο τραγουδιστής και ο εκλιπών είχαν την ίδια μητέρα.

Ο καλλιτέχνης είχε γνωστοποιήσει τον ξαφνικό θάνατο του Αξιώτη με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Καλοί μου φίλοι… Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον αδελφό μας, Σάββα Αξιώτη. Έναν πρωτοπόρο του εναλλακτικού Θεάτρου, έναν άνθρωπο που ξεκίνησε το κίνημα εναλλακτικών Θεάτρων στο Κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο και μετά ακολούθησαν πολλοί.
Ήταν ένας άνθρωπος που μου έμαθε πολλά.                                                                                                                                                                                                 Από την ευγένεια, μέχρι τη συμφιλίωσή μου με το άγνωστο, το διαφορετικό, το παράδοξο για τα καθιερωμένα. Συνεργαστήκαμε από το ‘ξεμπάζωμα’ του Θεάτρου του ‘Περιθώριο’ στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα φώτα που ‘έπαιζα’ και τις ‘Μπομπίνες’ με τις μουσικές στις παραστάσεις του, μέχρι τα λιγοστά τραγούδια που γράψαμε παρέα, μεταξύ αυτών και το ‘Κομμάτια’ που μετράει 22 χρόνια. Ο Σάββας ‘έφυγε’ στο σπίτι του στον Βύρωνα από ανακοπή. Ευχαριστούμε πολύ τη Δημοτική Αρχή της Καισαριανής που μας βοήθησε να βρούμε χώρο και το χρόνο ώστε να τελεστεί το μυστήριο.

Από σήμερα βρίσκεται κοντά στη γυναίκα που αγάπησε πιο πολύ στη ζωή του, τη Μάνα μας. Αντίο Σάββα».

Πηγή: περιοδικό Ciao