Γιώργος Αμούτζας: Από τον Σασμό στο Traction του Star

20 Μαρτίου 2022 13:50

Ο  Γιώργος Αμούτζας αφήνει για λίγο τον “Σασμό” και έρχεται στο TractioN!

Δηλαδή έρχεται στην εκπομπή όπου πραγματικά ανήκει, αφού για τον Κώστα Στεφανή, ο Γιώργος είναι «δικός μας άνθρωπος» κατά κυριολεξία. Διότι, εκτός από ταλαντούχος και γοητευτικός νέος ηθοποιός, που ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη ερμηνεία του στη σειρά «Σασμός», ο Γιώργος Αμούτζας διακατέχεται από γνήσιο πάθος για τα μηχανοκίνητα.

Όπως εξομολογείται στον Κώστα Στεφανή, καθώς οδηγούν το εξαιρετικά ενδιαφέρον Taigo, το ολοκαίνουργιο compact SUV της VW, η ενασχόλησή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ερασιτέχνη fan. Ο Γιώργος Αμούτζας όχι μόνο μετρά συμμετοχές, αλλά έχει κατακτήσει νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών. Επιβεβαιώνοντας την αντίληψη ότι η μοτοσικλέτα είναι, συμβολικά, ο μηχανοκίνητος διάδοχος του καθαρόαιμου αλόγου, ο Γιώργος Αμούτζας μιλά επίσης και για μια άλλη μεγάλη αγάπη του, την ιππασία, όπου επίσης έκανε πρωταθλητισμό, κερδίζοντας χρυσά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων. Αλλά περισσότερος Γιώργος Αμούτζας, Κώστας Στεφανής και VW Taigo, στο επεισόδιο του TractioN!

Μεγάλωσε μέσα στη δραματική σχολή

«Μεγάλωσα στον καλλιτεχνικό χώρο, μεγάλωσα μέσα σε μία δραματική σχολή. Οι καθημερινές επαφές μου είναι πάντα με καλλιτέχνες που έρχονταν στο πατρικό μου να φάμε. Πολλές φορές πήγαινα στη σχολή. Ο πατέρας μου άθελά μου έβαλε μέσα μου το σποράκι της υποκριτικής. Ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με αυτό είχε έντονους προβληματισμούς για αυτό».

«Το να έχεις τον πατέρα σου στον ίδιο χώρο που εργάζεσαι εσύ – σε διαφορετικό πόστο ο ένας είναι επιχειρηματίας κι εγώ ηθοποιός – είναι μία μεγάλη ευχή και μία μεγάλη κατάρα. Μεγάλη ευχή γιατί ξέρω ότι έχω μία αυστηρή αντικειμενική κριτική. Είναι ο πιο αυστηρός κριτής που έχω, που φοβάμαι τι θα ακούσω. Υπάρχει και η κακή πλευρά γιατί τα πρώτα χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Υπήρχε η βαρετή καραμέλα ότι αν και εμένα ο πατέρας μου είχε μία δραματική σχολή θα ήμουν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ελλάδας».