Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι φριχτό να βάλω τον εαυτό μου στη θέση ενός από τα θύματα»

25 Μαρτίου 2022 19:15

Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι φριχτό να βάλω τον εαυτό μου στη θέση ενός από τα θύματα»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ήταν καλεσμένος στο Πρωϊνό και μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο. Όπως εξήγησε λόγω της περιπέτειας με την υγεία του που τότε ξεκινούσε, δεν υπήρξε περίεργη συμπεριφορά. Αλλά περιμένει την δικαιοσύνη να αποδοθεί και τάσσεται στο πλευρό των θυμάτων.

Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι φριχτό να βάλω τον εαυτό μου στη θέση ενός από τα θύματα».

«Περιμένω κι εγώ με πολύ μεγάλη αγωνία να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Είναι μια διαδικασία που έχει τραβήξει δυο χρόνια τώρα και διασύρονται άνθρωποι, οικογένειες κλπ. Θέλω πάρα πολύ να φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Εγώ αυτό έχω να πω είναι το εξής: πάντα για τους ανθρώπους βγαίνει στο τέλος της μέρας. Οι άνθρωποι είμαστε και καλοί και κακοί και καθάρματα και υπέροχοι και γλυκύτατοι και όλα αυτά» ανέφερε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

Η προσωπική του εμπειρία με τον Πέτρο ΦιλιππίδηΠ

«Η δική μου προσωπική εμπειρία ήταν μια καλή εμπειρία, όμως αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Αλλά να σου πω και κάτι ακόμα… Όταν έφτασα να συνεργαστώ εγώ με τον Πέτρο, ήταν ο χειμώνας που εγώ αρρώστησα. Εκ των πραγμάτων υπήρχε μια συνθήκη πολύ συγκεκριμένη. Αν είναι ένας άνθρωπος που το ορμέμφυτό του είναι να συμπεριφέρεται άσχημα και προσβλητικά ή να είναι παραβατικός. Νομίζω κάμπτεται με έναν τρόπο όταν έχει απέναντι του έναν άνθρωπο που νοσεί – και το γνωρίζει πως νοσεί. Δηλαδή είναι ένα προστατευτικό κλίμα. Δεν είναι μια ενδεικτική περίπτωση το πώς συμπεριφέρθηκε ο Πέτρος σε εμένα. Δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει κριτήριο για το τι είναι ο Πέτρος σαν άνθρωπος. Δεν σημαίνει τίποτα!».

Στέκεται στο πλευρό των θυμάτων

«Στο τέλος της μέρας βγαίνει ο λογαριασμός και εκεί θα φανεί τι άνθρωποι είμαστε και πώς έχουμε σταθεί απέναντι στην κοινωνία. Το να έχεις συμπεριφερθεί καλά σε έναν άνθρωπο και σε άλλους εκατό να έχεις συμπεριφερθεί χυδαία δεν σε κάνει καλό άνθρωπο. Εγώ έτυχε να έχω μια καλή εμπειρία με τον Πέτρο. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος έχει κάνει κάτι το οποίο είναι άσχημο. Ή δύσκολο για αυτά τα κορίτσια που έχουν εκτεθεί στο Πανελλήνιο και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους. Για μένα προσωπικά, που είχα την επαφή μαζί του, είναι μια πολύ περίεργη περίοδος. Αρχίζεις και αναρωτιέσαι ο άνθρωπος που είχες απέναντί σου τι είναι…» είπε συγκεκριμένα,

Όλα είναι θέμα εξουσίας

«Συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουμε και αυτές τις πολύ πολύ σκοτεινές πλευρές. Για εμένα είναι φριχτό να βάλω τον εαυτό μου στη θέση ενός από τα θύματα. Είναι φριχτό ακόμα και να σκεφτώ τι έχουν περάσει… Νομίζω οι άνθρωποι μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως ο Πέτρος έχει τέτοιες πλευρές. Αν αποδειχθεί βεβαίως ότι έχουν συμβεί όλα αυτά…

Επίσης να σας θυμίσω πως σε αυτήν εδώ την καρέκλα είχε πει η Ρένια Λουιζίδου ότι συνήθως η καταπίεση ή η καταπάτηση της όποιας ελευθερίας γίνεται από πάνω προς τα κάτω και όχι αντιστρόφως. Στο 99% τουλάχιστον… Όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία! Και επίσης όλα έχουν μια κλιμάκωση. Αλλιώς θα συμπεριφερθεί ο όποιος Πέτρος σε έναν άνθρωπο σαν και εμένα που κλείνω 20 χρόνια στη δουλειά. Και αλλιώς σε ένα παιδί που έχει βγει μόλις από τη σχολή. Είναι πολύ απροστάτευτο ένα παιδί που βγήκε χθες και προσπαθεί να υπάρξει στον χώρο. Να δουλέψει και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα». Δήλωσε κλείνοντας ο Αντίνοος Αλμπάνης.