Θανάσης Κατερινόπουλος: «Η Ρούλα θα ομολογήσει και πώς θανάτωσε τα άλλα δύο παιδιά»

31 Μαρτίου 2022 00:10

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Η Ρούλα θα ομολογήσει και πώς θανάτωσε τα άλλα δύο παιδιά»

Την εκτίμηση ότι η μητέρα των τριών παιδιών θα ομολογήσει μετά από 10 ώρες ανάκρισης, εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο έμπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος

Θανάσης Καερινόπουλος: «Η Ρούλα θα ομολογήσει και πώς θανάτωσε τα άλλα δύο παιδιά».

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί. Αλλά από ό, τι μπορώ έτσι να εκτιμήσω, αν αυτή εξεταστεί 8-10 ώρες, όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη, αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά, γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον, “έφυγαν” από τα χέρια της. Και δεν το λέω εγώ, το έχουν πει και οι γιατροί, γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους θανάτους. Κοντός ψαλμός αλληλούια».

«Τώρα είναι η αρχή του τέλους αυτού του δράματος. Αυτά τα οποία έγιναν, έγιναν μόνο από αυτήν; Ποιοι της χορήγησαν αυτή την κεταμίνη; Βέβαια πριν κάποιες δεκαετίες αυτή η ουσία κυκλοφορούσε ακόμα – ακόμα και στα κτηνιατρικά φάρμακα γιατί πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι εφοδιάζονταν κεταμίνες για να θανατώσουν ζώα που ήταν γηρασμένα. Δεν ξέρω αν ακόμα έχουν. Και μην ξεχνάτε ότι και οι παλιοί χρήστες ναρκωτικών όταν είχαν έλλειψη, κάναν χρήση τέτοιας ουσίας σε μικρές δόσεις όμως. Είναι μία ναρκωτική ουσία η οποία γίνεται τοξική με την υπερδοσολογία, όπως έγινε εδώ». Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Ανέφερε το απόγευμα μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων.

«Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια». Υπογράμμισε. «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά. Και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα».

Αναφερόμενος στις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ο ιατροδικαστής είπε λίγο αργότερα στον Ant1 πως η Τζωρτζίνα είχε «βασανιστικό τέλος» και ότι «υπέφερε αρκετά».