Κώστας Καζάκας: «Δεν έχει νόημα να κρατάς μέσα σου πράγματα αρνητικά»

6 Απριλίου 2022 09:40

Κώστας Καζάκας: «Δεν έχει νόημα να κρατάς μέσα σου πράγματα αρνητικά»

Ο Κώστας Καζάκας βρέθηκε χθες το βράδυ στο πλατό του The 2Night Show. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του και την μεγάλη επιτυχία των Συμπέθερων.

Κώστας Καζάκας: «Δεν έχει νόημα να κρατάς μέσα σου πράγματα αρνητικά».

Τα παιδικά του χρόνια στο Κερατσίνι και για την απόφασή του να πάει στο Ναυτικό

Όπως είπε ο πατέρας του ήταν ψαράς αλλά ο ίδιος ήθελε να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό, γι’ αυτό έγινε για λίγο ναυτικός. Τελικά όμως έγινε ηθοποιός και μάλιστα αποκάλυψε ότι ο πατέρας του έγινε έξαλλος όταν του ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Ο πατέρας μου όταν έμαθε ότι θα γίνω ηθοποιός, έγινε έξαλλος. Τον έχω δικαιολογήσει βεβαίως. Για τρία χρόνια δεν μου έδωσε δραχμή, μου έδινε η γιαγιά μου κάποια χρήματα για να πληρώνω την σχολή και η μαμά πακέτα που ερχόντουσαν με φαγητά. Το τι κριθαράκι και ρύζι έχω φάει…»

«Ο πατέρας μου ήθελε να με αναγκάσει να γυρίσω πίσω γιατί δεν πίστευε ότι θα πετύχω. Μετά βέβαια όταν ήρθε να με δει στο θέατρο, καμάρωνε! Δεν κράτησα κακία, δεν έχει και νόημα να κρατάς μέσα σου πράγματα αρνητικά ή να μην βρίσκεται έναν τρόπο να να εξομολογηθείς.

Στη ζωή μου και με ανθρώπους που με έχουν πληγώσει, ψάχνω να βρω λόγους να τους… αθωώσω. Γιατί έτσι δεν μένει μέσα σε μένα. Γιατί να χαλιέσαι και να μαυρίζεις; Δεν είναι ωραίο να μαυρίζεις, πρέπει να χαιρόμαστε».

https://www.youtube.com/watch?v=dV9Ne_P-3dE

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η μακρόχρονη φιλία τους

Καθοριστικό ρόλο  στη ζωή του έπαιξε  η φιλία του με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, με την οποία ήταν φίλοι από τη σχολή. Εκείνη ήταν που τον έστειλε σε οντισιόν για την Κύπρο. Αλλά και αργότερα τον πρότεινε και στον Μιχάλη Ρέππα για τον ρόλο του Μπουκουράν στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα».

Παράλληλα, μίλησε για τη ζωή του στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό καθώς δεν έμεινε άνεργος ποτέ. Μάλιστα πολλοί του έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει στην Κύπρο γιατί δεν ήξερε την διάλεκτο. Και όμως εκείνος όχι απλά τα κατάφερε αλλά «πέρασε» για αυθεντικός Κύπριος στους ρόλους του.

Στην θεατρική παράσταση των Συμπέθερων δεν υπήρχε η Αναμπέλα

Αναφερόμενος στις έξι σεζόν που συμμετείχε στους θεατρικούς «Συμπέθερους από τα Τίρανα», τόνισε ότι δεν υπήρχε ο ρόλος της μεταμφίεσης σε γυναίκα. Έγινε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς και μάλιστα ο ρόλος του τριπλασιάστηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο θεατρικό.