Κράμερ εναντίον Κράμερ: Με μήνυση- Βόμβα Ολυμπιονίκης στέλνει στο σκαμνί την πρώην του

8 Νοεμβρίου 2019 19:40

Υπήρξαν φίλοι, ερωτευμένοι, ζευγάρι, παντρεμένοι και απέκτησαν κι ένα παιδί. Αυτά τις καλές εποχές, που όμως δεν έμελλε να κρατήσουν πολύ. Πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσά τους και στην ουσία τα… λένε μόνο στα δικαστήρια, όπου έχει μεταφερθεί η ανηλεής διαμάχη τους! Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Αμφότεροι έχουν διακριθεί ως κορυφαίοι αθλητές. Εκείνος δόξασε την Ελλάδα με δύο χάλκινα μετάλλια στο τάε κβον ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου καθώς και με ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εκείνη υπήρξε εμβληματική αρχηγός της εξαιρετικής ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού που σάρωνε τους τίτλους, όπως και διεθνής με την Εθνική μας (γεννήθηκε στη Ρουμανία αλλά πήρε και την ελληνική υπηκοότητα).

Ο γάμος των δύο αθλητών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει και έναν γιο, τον Φίλιππο, ήταν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς, αλλά παράλληλα ήταν και σύντομος. Ο χωρισμός τους μόνο φιλικός δεν αποδείχθηκε καθώς ήλθαν σε πλήρη αντιπαράθεση με συνέπεια να καταλήξουν στα δικαστήρια. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο δίκες με τις αποφάσεις να είναι υπέρ του 40χρονου Ολυμπιονίκη.

Καταδικαστικές αποφάσεις

Πριν από λίγο καιρό, η 42χρονη πρώην βολεϊμπολίστρια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που τη βρήκε ένοχη για παραβίαση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων και όρων επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο τους. Τα ασφαλιστικά είχε καταθέσει –προφανώς-ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ντουμιτρέσκου ήλθε αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης. Πέρυσι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και πάλι σε δώδεκα μήνες με τριετή αναστολή για το αδίκημα της υφαίρεσης (δηλαδή, κλοπής).

Σημειώνεται πως η Ντουμιτρέσκου διατηρεί το δικαίωμα έφεσης επί των αποφάσεων.

Έρχονται νέες δίκες

Η αδυσώπητη μάχη του τέως ζευγαριού δεν έχει τελειώσει εδώ. Θα έχει και συνέχεια και μάλιστα πολύ σύντομα. Συγκεκριμένα, η Ντουμιτρέσκου θα καθίσει πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς είναι υπόδικη για άλλα τρία αδικήματα. Μεταξύ αυτών, ξανά για παραβίαση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων όρων επικοινωνίας, καθώς και για ψευδή καταμήνυση. Το τελευταίο έχει να κάνει με υπόθεση του 2013 οπότε είχε μηνύσει ψευδώς τον πρώην σύζυγό της και εκείνος αθωώθηκε αμετάκλητα.

Ο έρωτας στο… Facebook

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Ρούξι Ντουμιτρέσκου ήταν από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στο… Facebook όπου οι δυο τους έκαναν τις πρώτες τους συζητήσεις. Από αυτές αντιλήφθηκαν ότι είχαν πολλά κοινά, με βάση βέβαια την αγάπη τους για τα σπορ. Το γεγονός ότι αμφότεροι ήταν αθλητές, σήμαινε πως ανάμεσά τους υπήρχε κατανόηση.

«Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ήρθαμε τόσο κοντά και διατηρούμε τόσο δυνατή σχέση. Η Ρούξι αντιλαμβάνεται και κατανοεί τους προβληματισμούς, την κούραση ή τη στενοχώρια μου. Με μια λέξη, είναι ο άνθρωπός μου», έλεγε παλαιότερα ο Νικολαΐδης (στο «Πρώτο Θέμα). Και πρόσθετε: «Αυτό που θέλουμε, είναι να κάνουμε το παιδάκι μας όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται, πρώτα ο Θεός, να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η οικογένειά μας και να περάσουμε μια ζωή μέσα στο χαμόγελο και την ευτυχία».

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Δεκαεπτά μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους και ύστερα από μόλις έναν χρόνο έγγαμου βίου, οι δύο αθλητές αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους!

Σε αδιέξοδο…

Αυτοί που τους γνωρίζουν καλά, επισημαίνουν πως οι τριγμοί στη σχέση τους άρχισαν όταν μετακόμισαν –τον Ιανουάριο του 2011- στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά. Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης προκάλεσαν έντονες τριβές μεταξύ τους.

Εκείνο το διάστημα ο Νικολαΐδης ήταν απορροφημένος με την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το γεγονός αυτό έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα ανάμεσά τους, παρότι ο αθλητής δεν παραμέλησε ποτέ τα καθήκοντά του τόσο ως συζύγου όσο και ως πατέρα.

Κατεβλήθησαν προσπάθειες και από τους δύο ώστε να αλλάξει η ατμόσφαιρα ωστόσο δεν κατέληξαν πουθενά. Βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Μέχρι που κάποια στιγμή, ήταν εμφανές ότι η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Τότε επήλθε η οριστική ρήξη, την οποία δεν κατέστη δυνατόν να αποτρέψει ούτε η αγάπη τους για το παιδί τους.

Αμέσως μετά την επιστροφή του Νικολαΐδη από το Λονδίνο, έπαψαν να είναι μαζί. Η τελευταία τους κοινή δημόσια εμφάνιση κατεγράφη στα μέσα του Αυγούστου του 2012 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Ντουμιτρέσκου, έχοντας μαζί της τον Φίλιππο, υποδέχθηκε τον σύζυγό της κατά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μέχρι και λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τη Βρετανία, ο Νικολαΐδης είχε μιλήσει με πολύ θερμά λόγια για τη γυναίκα του. Παράλληλα, εκείνη, από τη δική της πλευρά, βλέποντας τον αγαπημένο της σημαιοφόρο της Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση, έγραφε αναρτήσεις στο Facebook, με τις οποίες τόνιζε πόσο υπερήφανη είναι για εκείνον.

Κανένας, λοιπόν, δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά ανάμεσά τους. Κατάφεραν να «κρύψουν» τα προβλήματά τους από όλους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε όταν έπειτα από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους, άπαντες εξεπλάγησαν…