Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια»

8 Απριλίου 2022 09:50

Γρηγόρης Λέων - Υπόθεση Πάτρας: «Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για νέα ευρήματα σχετικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας Δασκαλάκη, τα οποία φωτίζουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες των θανάτων τους.

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

«Τα ευρήματα και στα δύο παιδιά δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία πως δεν πρόκειται για παθολογικούς θανάτους. Έχουν αποκλειστεί παθολογικά ή γενετικά αίτια. Ουσιαστικά ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο θανάτου και το γιατί έγινε αυτή η εγκληματική ενέργεια». Είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 στη εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Συμπλήρωσε πως «όσο βλέπουμε τις εκθέσεις, τόσο περισσότερα πράγματα μας δίνουν την βεβαιότητα για αυτά που λέμε».

Ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε, αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, ότι «στο δεύτερο παιδί, στο βρέφος, φαίνεται ότι στους πνεύμονες υπάρχουν ευρήματα συμβατά με ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες. Αυτά τα ευρήματα έχουν βρεθεί κατά την ιστολογική εξέταση»

«Η παθολογοανατόμος έχει χειριστεί την υπόθεση εξαιρετικά, με εξαίρεση την καρδιά. Για την καρδιά μας έχει δώσει ένα εύρημα που είναι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Στους πνεύμονες, με την περιγραφή που κάνει, μας βοηθά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ασφυξία». Υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο κ. Λέων εκτίμησε πως εάν υπήρχε ορθότερη επιστημονική τεκμηρίωση στους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών, πιθανώς να είχε σωθεί η Τζωρτζίνα. Το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Όλα αυτά, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Και παράλληλα  στρέφεται κατά του Μάνου Δασκαλάκη για όσα υποστήριξε σε βάρος της.