Κάρμεν Ρουγγέρη: «Αυτό που με νοιάζει είναι ότι ο κόσμος με τιμάει»

8 Απριλίου 2022 20:15

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Αυτό που με νοιάζει είναι ότι ο κόσμος με τιμάει»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε έκανε λόγο για τα εμπόδια και τον ανταγωνισμό που έχει συναντήσει στην καριέρα της

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Αυτό που με νοιάζει είναι ότι ο κόσμος με τιμάει»

Έχετε μια σπουδαία καριέρα. Συναντήσατε εμπόδια στην πορεία της;

Συνάντησα εμπόδια στην καριέρα μου, βέβαια. Όσο ανέβαινα και έκανα επιτυχίες, άρχισα να ενοχλώ κάποιους. Ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και κάποια στιγμή μου ειπώθηκε ότι τους έχω καπελώσει όλους. Το ίδιο έγινε και στη Λυρική Σκηνή.

Ανταγωνισμό από συναδέλφους έχετε αντιμετωπίσει;

Έχω αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από συναδέλφους. Έλεγαν ότι αυτό που κάνω είναι μόδα και θα περάσει ή ρωτούσαν τον κόσμο γιατί έρχονται μόνο σε εμένα και άλλα πολλά. Ωστόσο, δεν ασχολούμαι. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι ο κόσμος με τιμάει και τον τιμάω κι εγώ. Είπε στο Λοιπόν.

Η γνωστή ηθοποιός και θιασάρχης έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια την ομάδα Ρακοσυλλέκτες

Σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα είχε πει:

Το 1985 δημιουργήσατε το θίασο «Ρακοσυλλέκτες». Που οφείλεται η ονομασία του; Τι προϋποθέσεις πιστεύετε πρέπει να πληροί ένας επιτυχημένος θίασος;

Κ.Ρ. Το 1985 δημιούργησα, θέλοντας να περνάνε καλά τα παιδιά μου, μια θεατρική ομάδα με 30 παιδιά όλων των ηλικιών. Έδωσα αυτό το όνομα, «Ρακοσυλλέκτες», γιατί φτιάχναμε τα σκηνικά και τα κοστούμια μας κυριολεκτικά από πεταμένα πράγματα. Να έχει ηθοποιούς που να καταθέτουν την ψυχή τους σε κάθε παράσταση. Και να αποτελείται από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουνε.

Για το ελληνικό #metoo είχε δηλώσει

«Είναι θετικό που ανοίγουν τα στόματα. Το βλέπεις όταν σου μιλάνε ότι έχουν κακοποιηθεί. Δεν μπορεί να παραγράφεται ο βιασμός σαν έγκλημα. Μια ζωή κρατά αυτό που παθαίνει το θύμα, καταστρέφονται ψυχές. Δεν ξέρεις γιατί μπορεί να το έχει κρατήσει μυστικό και να μην το έχει πει. Μπορεί να είναι η ντροπή, φόβος κι απειλή. Είμαι υπέρ του να πληρώσουν ειδικά για την παιδεραστία, είναι πολύ μεγάλα εγκλήματα αυτά».