Γρηγόρης Λέων: “Είμαι βέβαιος για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας”

9 Απριλίου 2022 11:03

Γρηγόρης Λέων - Υπόθεση Πάτρας: «Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα»

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε σε πρωινή εκπομπή και αναφέρθηκε στις συνθήκες θανάτου της μικρής Ιριδας και της Μαριλένας.

Γρηγόρης Λέων: “Είμαι βέβαιος για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας”.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε σε πρωινή εκπομπή και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα του ότι ο θάνατος της μικρής Ιριδας και της Μαλένας οφείλονται σε δολοφονική ενέργεια.Γρηγόρης Λέων: "Είμαι βέβαιος για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας"

«Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης.

Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, «δείχνουν» και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε»

Ο ιατροδικαστής ήταν από τους πρώτους που μίλησαν δημόσια για τους ανεξήγητους αιφνίδιους θανάτους των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τριάντα τρεις μήνες.

Ο Γρηγόρης Λέων είχε ξεκαθαρίσει ότι οι θάνατοι αυτών των τριών κοριτσιών ξεπερνούν κάθε επιστημονική λογική και είχε στηλιτεύσει τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των κοριτσιών μιλώντας για τεράστιες ελλείψεις και κενά.Γρηγόρης Λέων: "Είμαι βέβαιος για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας"

Μέσα από αναρίθμητες αναρτήσεις τους τα social media είχε μιλήσει ανοιχτά για αιφνίδιο θάνατο εδώ και εβδομάδες για τη μικρή Ίριδα.

Εννοώ για το περιβόητο πανάκι που βρέθηκε στο πλευρό της ξεκαθάρισε πως ένα βρέφος βγάζει αίμα από το στόμα όταν κάποιος του φράζει την αναπνευστική οδό και το οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ήταν από τους πρώτους Μάλιστα που εντόπισε τις παραλείψεις των γιατρών στα νοσοκομεία της Πάτρας, αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές οι ανεξήγητοι και επαναλαμβανόμενοι θάνατοι της στην ίδια οικογένεια.

Η υπόθεση της Πάτρας έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση και διαξιφισμούς ανάμεσα στους ιατροδικαστές οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη επιστημονικής γνώσης.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ζητήσει το άνοιγμα των φακέλων των δύο κοριτσιών