H Μαριάννα τίναξε την μπάνκα – Το παλάτι της Εκάλης στον γιο της Εριέττας

12 Απριλίου 2022 16:36

H Μαριάννα τίναξε την μπάνκα - Το παλάτι της Εκάλης στον γιο της Εριέττας

 

Την απόλυτη κίνηση έκανε η Μαριάννα Λάτση, καθώς αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο πρώτο της εγγόνι: Ο γιος της Εριέττας και του Βύρωνα Βασιλειάδη θα είναι στο μέλλον ο ιδιοκτήτης της βίλας Λάτση στην Εκάλη.

H Μαριάννα τίναξε την μπάνκα – Το παλάτι της Εκάλης στον γιο της Εριέττας

Η κίνηση της Μαριάννας Λάτση να «περάσει» το μυθικό σπίτι στον εγγονό της, δεν εκπλήσσει όσους την ξέρουν: Πρόκειται για έναν πάρα πολύ γενναιόδωρο άνθρωπο, ιδιαίτερα προς τους ανθρώπους που αγαπά.

Έτσι, αποφάσισε ότι το σπιτι-παλάτι στην Εκάλη, στο οποίο κατοικεί η ίδια και μεγάλωσαν όλα της τα παιδιά, να περάσει στο πρώτο της εγγονι, καρπό του έρωτα του Βύρωνα Βασιλειάδη με την κόρη της, Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η κίνηση αιφνιδίασε την ίδια την Εριέττα και το σύζυγο της, οι οποίοι δεν ήξεραν τίποτα για τις προθέσεις της Μαριάννας Λάτση όταν εκείνη τους ενημέρωσε ότι κάνει τις κατάλληλες νομικές κινήσεις. Φυσικά η ίδια θα συνεχίσει να μένει στο σπίτι, το οποίο λατρεύει και δεν αποχωρίζεται με τίποτα.

Το σπίτι παλάτι

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Εκάλης βρίσκεται η βίλα της Μαριάννας Λάτση. Μέσα σε ένα γιγάντιο δάσος είναι η οικία του καπετάν Γιάννη Λάτση και κάλλιστα κάποιος μπορεί να χαθεί μέσα στην τεράστιά έκτασή του.

Μέσα σε αυτή την έκταση βρίσκονται τέσσερα κτίσματα επίσης εκεί βρίσκεται το Εκάλη club ιδιοκτησία της οικογένειας.

Ο σχεδιασμός του ελικοδρομίου είναι σοφά δομημένος πάνω αριστερά, μακριά από τα κτίσματα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η κομψότητα των σπιτιών.

Πρόσφατα η Μαριάννα Λάτση ανακαίνισε την έπαυλη αλλάζοντας τα πάντα στο εσωτερικό και όπως ακούγεται κόστισε 7 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί η Μαριάννα Λάτση να θέλησε να κρατήσει μερικές γωνιές της βίλας, όπως ακριβώς ήταν παλιότερα, όμως ακόμα και αυτές τις γωνιές τις ‘αναζωογόνησε’ ώστε να μοιάζουν καινούργιες.

Για παράδειγμα, μία από τις κεντρικές εσωτερικές σκάλες της έπαυλης που ήταν επενδεδυμένη από σπάνιο ροζ μάρμαρο (και πανάκριβο φυσικά), μπορεί να μην ‘ξηλώθηκε’ όμως ανανεώθηκε από ειδικό συνεργείο προκειμένου να μοιάζει με καινούργια.

Υπήρξαν βέβαια και εσωτερικοί χώροι του σπιτιού που ανανεώθηκαν πλήρως καθώς η Μαριάννα Λάτση δεν ήθελαν να μοιάζουν σε τίποτα με το παρελθόν.

Επίσης, κάτι άλλο που αποφάσισε να κάνει η ίδια, ήταν να διαθέσει μία συγκεκριμένη πτέρυγα της έπαυλης σε μουσείο, μέσα στο οποίο θα φιλοξενούνται πίνακες μερικών από τους κυριότερους ζωγράφους του εξπρεσιονισμού, του ιμπρεσιονισμού και του γερμανικού κινήματος των φοβιστών. Σε περίοπτη θέση του συγκεκριμένου μουσείου θα βρίσκονται και έργα Ελλήνων ζωγράφων του 18ου αιώνα, όπως οι συλλεκτικοί πίνακες του Μπουζιάνη που κάποτε στόλιζαν τα σαλόνια της έπαυλης, έργα του Γαΐτη, ή του σουρεαλιστή Εγγονόπουλου.

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους της έπαυλης, και αυτοί υπέστησαν… total lifting γιατί παρά την καλή συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια του κήπου και των χώρων γύρω από την πισίνα ή τους βοηθητικούς χώρους, χρειαζόταν να γίνουν κάποιες εργασίες.

Και όλα αυτά τα ανέλαβε ο μαίτρ της διακόσμησης Pinto που έχει πολούς επώνυμους πελάτες και στην Ελλάδα αφού στο περελθόν έχει αναλάβει πολλά σπίτια Vip Ελλήνων όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου. Και ακολούθησε κατά γράμμα τις επιθυμίες της Μαριάννας Λάτση.