MasterChef 2022: ένα τρελό, όμορφο και δύσκολο ταξίδι τελείωσε για τον Βασίλη

20 Απριλίου 2022 08:20

MasterChef 2022: ένα τρελό, όμορφο και δύσκολο ταξίδι τελείωσε για τον Βασίλη

Η εβδομάδα με γεύσεις από Ιταλία συνεχίστηκε στο MasterChef 2022 του Star με την διεκδίκηση της κάρτας ασυλίας. Τη δοκιμασία πέρασαν ο Γιάννος και η Ελισάβετ. Και στο τέλος της ημέρας αποχώρησε, δυστυχώς, ένας πολλά υποσχόμενος μάγειρας

MasterChef 2022: ένα τρελό, όμορφο και δύσκολο ταξίδι τελείωσε για τον Βασίλη.

Επέστρεψε στα χέρια του Γιάννου η κάρτα ασυλίας. Kαθώς ο μάγειρας βρήκε τα περισσότερα υλικά στο Τεστ Γευσιγνωσίας.

Ο Γιάννος είχε 13 σωστές απαντήσεις και επικράτησε της Ελισάβετ που είχε 10. Έτσι έχει ξανά στα χέρια του την πολυπόθητη κάρτα. Αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της επόμενης ομαδικής δοκιμασίας.

Καλλιόπη, Μάριος, Νίκος Π. και Βασίλης ήταν οι τέσσερις που μαγείρεψαν στον τάκο.

Λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης με άρωμα… Ιταλίας, ο Πάνος Ιωαννίδης ρώτησε τον Γιάννο αν θα χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας που μόλις είχε κερδίσει. Προκειμένου  να σώσει έναν από τους τρεις

Ο σεφ ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει αντικατάσταση του υποψήφιου που θα ανέβει στον εξώστη. Έτσι για την αποχώρηση θα μαγείρευαν τρεις αντί για τέσσερις.

«Θα κάνω χρήση της κάρτας… Δύσκολη η επιλογή, έχω δύο άτομα που θέλω να σώσω. Αλλά μπορώ να σώσω μόνο ένα. Θα είναι ο Μάριος σήμερα». Απάντησε ο Γιάννος με τον Μάριο να ανεβαίνει στον εξώστη.

«Δεν την ήθελα την κάρτα, ιταλική εβδομάδα είναι, αν είναι να φύγω να φύγω δίκαια, να μαγειρέψω». Ήταν το σχόλιο  του Νίκου Π. για την απόφαση του Γιάννου. Ενώ είπε ότι χάρηκε που είναι ασφαλής ο Μάριος.

«Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που χρησιμοποίησε την κάρτα και με έσωσε. Μου έδωσε τη θέση να πάω στους 11 και να πολεμήσω, να πάω παρακάτω. Είναι φίλος μου από την αρχή μέχρι σήμερα. Κάνουμε πολύ παρέα. Είμαστε πολύ κοντά τα παιδιά μεταξύ μας. Οφείλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ». Δήλωσε ο Μάριος.

Η δοκιμασία αποχώρησης που ακολούθησε είχε ένα πολύ απαιτητικό πιάτο αντιγραφής από τον καταξιωμένο και βραβευμένο σεφ, Luca Piscazzi

Η Καλλιόπη έκανε την καλύτερη προσπάθεια και ανέβηκε πρώτη στον εξώστη του MasterChef. Ενώ η χειρότερη προσπάθεια ήταν αυτή του Βασίλη Μπόλλου.

Οι δηλώσεις του Βασίλη

«Ευχαριστώ όλους, τα παιδιά που είναι πίσω από τις κάμερες που μας βοηθάνε στα δύσκολα και στα εύκολα, μας λένε “χαμογελάστε, πάμε…”. Νομίζω είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για εμάς. Σας γνώρισα…  είναι τιμή πραγματικά».

«Τρελό, όμορφο και δύσκολο», χαρακτήρισε με τρεις λέξεις το MasterChef ο Βασίλης. Επίσης  ανέφερε ότι αυτός που θέλει να κερδίσει τον μεγάλο τίτλο δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη.

Ύστερα αγκάλιασε τους κριτές. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ. Θα μπορούσα να φτάσω παραπάνω, αλλά κρατάω τα καλά».

Δεν άφησε ασχολίαστο και τον άνθρωπο που του έκανε δύσκολη την καθημερινότητα στον διαγωνσμό, τον Μπόμπαινα

«Ο Μήτσος δεν είναι αυτό που δείχνει. Έχει δύο πτυχές, είναι ένας άνθρωπος σε δύο κομμάτια. Στο σπίτι είναι άλλος άνθρωπος… εδώ πέρα είναι διαφορετικός. Δε θα μου λείψει ο Μήτσος, δε θα έχει με τι να ασχολείται».