Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζεται να κατακτήσει το Φεστιβάλ των Καννών

23 Απριλίου 2022 19:00

Έχει κατακτήσει το πεντάγραμμο και τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει και τις …Κάννες. Ο Γιώργος Μαζωνάκης ότι πιάνει γίνεται χρυσός με τελευταίο του επίτευγμα το youtube.

Ο τραγουδιστής ρισκάρει και δοκιμάζει συνέχεια διάφορα πράγματα που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον καταφέρνοντας να κερδίζει πάντα.

Αυτή την φορά ο τραγουδιστής έβαλε ακόμη πιο υψηλά στάνταρ καθώς θα δοκιμάσει την ικανότητα του στην υποκριτική και μάλιστα στην ταινία που τον στέλνει στο Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 26 Μαΐου.

Πρόκειται  για την  μικρού μήκους ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», της Εύης Καλογηροπούλου, θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Κριτικής, διευρύνοντας την ελληνική συμμετοχή στις Κάννες.

Η ταινία βασίζεται στο video-art «Ανήκω σε μένα» της Ε. Καλογηροπούλου. Το βλέμμα της,  είναι στραμμένο σε άκρες του ευρύτερου αστικού αθηναϊκού τοπίου και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος -στη θάλασσα όπου ο Ξέρξης έχασε τον στόλο του-, που φαντάζει σαν δυστοπικό σκηνικό σημερινών αποξενωμένων ανθρώπων. Το σενάριο είναι του Γιώργου Τελτζίδη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Evan Μαραγκουδάκη, το μοντάζ του Γιώργου Ζαφείρη, η σκηνογραφία των Εβελίνα Δαρζέντα και Άννα Ζώτου. Ενώ την  ουσική έχει γράψει η Kid Moxie.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γυρνάει στις ρίζες του.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται στην ταινία σε ρόλο αφηγητή. Υποδύεται τον παλαιότερο εργάτη των ναυπηγείων και είναι εκείνος που ξετυλίγει το κουβάρι των εμπειριών, των καταπιεσμένων συναισθημάτων,των χαμένων ελπίδων, της κατεσταλμένης επιθυμίας… Όλοι οι εργάτες φέρονται να λειτουργούν ως τα γρανάζια μιας αυτοματοποιημένης μηχανής που δεν σταματά ποτέ να δουλεύει στερώντας τους, με το χρόνο και χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, την όρεξη τους για ζωή και επικοινωνία.

Ο ρόλος που ενσαρκώνει ο Γιώργος Μαζωνάκης εμπεριέχει και αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια ενώ στα Ναυπηγεία του Περάματος δούλευε σκληρά ο πατέρας του για να μπορέσει να εξασφαλίσει στην οικογένειά του τα ως προς το ζην. Αρκετά λοιπόν από αυτά τα γεγονότα που περιγράφει η ταινία, τα έχει ζήσει από πρώτο χέρι.