Υπόθεση Πάτρας: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτα πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών!

24 Απριλίου 2022 10:10

Η υπόθεση της Πάτρας φαίνεται ότι θα δημιουργήσει και νέα μέτωπα αυτή τη φορά στο χώρο της Ιατροδικαστικής υπηρεσίες με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Υπόθεση Πάτρας: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτα πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στις ιατροδικαστικές εκθέσεις στην υπόθεση της Πάτρας που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά για το τι είδαν και τι δεν είδαν οι ιατροδικαστές κατά τη διάρκεια της νεκροψίας των τριών κοριτσιών.

Από την πρώτη στιγμή αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν δημόσια για παραλείψεις των ιατροδικαστών της Πάτρας σε σχέση με τα ευρήματα που υπήρχαν πάνω στα σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών αλλά αναφέρθηκαν και σε κενά και παραλείψεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

“Ο προϊστάμενος, κ. Καρακούκης ξεκίνησε μια διαδικασία που είναι πολύ σημαντική και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη. Αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή υπήρξε επιστολή προς τον ίδιο με την οποία ζητούσα να εξετάσει τα πάντα για να γνωρίζουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα. Πρέπει να ελέγξουμε ότι κάθε τμήμα λειτουργεί όπως πρέπει.

Δεν χρειάζεται μεγάλο θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά το μυαλό μας. Πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις έρευνές τους και στο τέλος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.”

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε και το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής από τον κολλητό του φίλο όταν του έδειχνε τις καραμπίνες του πατέρα του.

“Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα όπλα και την ασφάλεια, αλλά είναι κάποιες λεπτομέρειες που είναι ευθύνη όχι μόνο των νέων, αλλά και των γονέων. Δεν ξέρω αν χρειάζεται μια νομοθετική παρέμβαση, αλλά να προσέχουμε λίγο περισσότερο. Ενωμένοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο”