Μάρω Κοντού: η ζωή, η μεγάλη καριέρα, οι έρωτες και το παιδί που δεν ήρθε ποτέ

29 Απριλίου 2022 20:15

Μάρω Κοντού: η ζωή, η μεγάλη καριέρα, οι έρωτες και το παιδί που δεν ήρθε ποτέ

Η Μάρω Κοντού μίλησε στην Αννίτα Πάνια στο Open για τα παιδικά της χρόνια, για τον ελληνικό κινηματογράφο και τις μαγικές στιγμές που έχει ζήσει, αλλά και για τους έρωτες της ζωής της.

Μάρω Κοντού: η ζωή, η μεγάλη καριέρα, οι έρωτες και το παιδί που δεν ήρθε ποτέ.

Τα παιδικά χρόνια στο Κουκάκι

Έχασε τον πατέρα της στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών.  Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χορό και την υποκριτική. Αλλά η οικογένειά της αντέδρασε, λόγω της εποχής.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε και στους μεγάλους έρωτες της ζωής της. Και αποκάλυψε πως διέλυσε τον αρραβώνα που είχε με γνωστό εφοπλιστή. Επιστρέφοντας του το δαχτυλίδι του για τα μάτια του πρώτου της συζύγου, του κινηματογραφιστή Αριστείδη Καρύδη-Φούκς.

Αποφάσισε να μην κάνει προσπάθεια να αποκτήσει παιδί

Η ίδια δήλωσε ότι η απόφαση αυτή προήλθε μετά από συμβουλές γιατρών. «Σε έναν από τους δύο μεγάλους έρωτές μου σκέφτηκα να πάω να κοιτάξω το θέμα μου, τα ορμονικά. Ήμουν στα 36, ήταν μεγάλος έρωτας, εξωθεατρικός. Όταν του είπα από την αρχή ότι δεν κάνω παιδιά, μου είπε να πάμε στην Ελβετία και να δούμε έναν γνωστό γιατρό.

Μου είπε ο Γερμανοελβετός γιατρός “Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί κι όποιος σας πει να το δοκιμάσετε, θα του πάρετε το κεφάλι. Εν αντιθέσει θα είστε νεότερη από τις συμμαθήτριές σας και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο”. Το φόρεσα τόσο καλά που το πέταξα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω παιδί, το ξέχασα».

Για το ελληνικό #metoo

Έκανε λόγο επίσης για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από συναδέλφους της. Ενώ κατέθεσε την άποψή της για την «ταλαιπωρία» που υφίσταται ο θεατρικός χώρος. Παράλληλα συγκρίνει το κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, με τις παλιές εποχές του θεάτρου. Τότε που τα πράγματα τόσο στη σκηνή, όσο και στις σχολές ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που καταγγέλθηκαν τώρα.