MasterChef 2022: η κάρτα ασυλίας στα χέρια του Παναγιώτη

3 Μαΐου 2022 08:40

MasterChef 2023: Αυτή είναι όλη η αλήθεια για το μέλλον του ριάλιτι μαγειρικής

Η δοκιμασία του τεστ δημιουργικότητας στο MasterChef 2022 έφερε ξανά στο προσκήνιο την κάρτα ασυλίας, αλλά για τελευταία φορά για την έκτη σεζόν του διαγωνισμού. Ακόμη τρεις διαγωνιζόμενοι θα δοκιμαστούν για να παραμείνουν στους εννιά.

MasterChef 2022: η κάρτα ασυλίας στα χέρια του Παναγιώτη.

Τον Γιάννο, τον Νικήτα και τον Παναγιώτη κάλεσαν να βγουν μπροστά οι κριτές, καθώς είχαν τα τρία καλύτερα πιάτα στo νέο Τεστ Δημιουργικότητας. Αφού έδωσαν συγχαρητήρια και στους τρεις παίκτες για τα πιάτα τους, αλλά έπρεπε να δώσουν μόνο σε ένα από αυτά τη νίκη.

Το πιάτο του Παναγιώτη αναδείχθηκε ως το καλύτερο, με τον παίκτη να κερδίζει για 2η φορά σε Τεστ Δημιουργικότητας και να νιώθει ευγνώμων.Ο Παναγιώτης πήρε μάλιστα και την κάρτα ασυλίας. Η οποία δίνεται για τελευταία φορά στον διαγωνισμό, ενώ κέρδισε και μία κουζινομηχανή.

Ο Γιάννος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μπροστά στην κάμερα

Όταν άκουσε τα καλά λόγια των κριτών, φανερά συγκινημένος μίλησε στην κάμερα του MasterChef 2022. «Σίγουρα θα είχα καλύτερη αντιμετώπιση του πιάτου σε κάθε στοιχείο άμα η ψυχολογία μου ήταν καλύτερη. Δεν αντιλήφθηκα πιο νωρίς… Εκείνη τη στιγμή που μαγείρευα, το μυαλό μου δεν στρόφαρε και τόσο πολύ για να μπορώ να το επεξεργαστώ. Όταν ακούω αυτά τα πολύ ωραία που μου λέει ο σεφ Ιωαννίδης, συγκινήθηκα πάρα πολύ. Για αυτό ήρθα εδώ, για να αποδείξω στον εαυτό μου άμα όντως είμαι καλός μάγειρας. Άμα όντως μπορώ να τα καταφέρω, άμα αξίζω να είμαι μάγειρας.

Η αγάπη της μαγειρικής ήταν ο παππούς μου. Pου ήταν πολύ απαιτητικός στο φαγητό όταν μαγείρευε η γιαγιά μου. Μαγειρεύει ακόμα η γιαγιά μου. Ήταν κάτι που προσπαθούσε να κάνει η γυναίκα για να τον ευχαριστήσει. Βλέπαμε όταν τρώγαμε πως το φαγητό μπορεί να σε ενώσει. Αυτό είναι ωραίο, με ένα απλό γεύμα μπορεί να ενώσεις πολλά πράγματα. Και εμένα από μικρό με είχε συγκινήσει αυτό. Η αγάπη που είχε ο παππούς μου για το φαγητό με έκανε να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Και αυτό που κάνω τώρα είναι χάρη στον παππού μου, εκεί πάνω… Να του αποδείξω πως αν ζούσε, θα ήταν πολύ χαρούμενος».

 

Οι τρεις υποψήφιοι για την σημερινή δοκιμασία αποχώρησης

Οι 10 καλύτεροι του διαγωνισμού έβαλαν τα δυνατά τους, όμως τρεις από αυτούς, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές με τα πιάτα τους στο Τεστ Δημιουργικότητας.
Συγκεκριμένα, ο Μάριος παρέδωσε πιάτο με ωμό κοτόπουλο, ο Δημήτρης «Μπόμπαινας» ήταν εκτός θέματος, καθώς χρησιμοποίησε αμύγδαλο, ενώ ο Νίκος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα άγρια σπαράγγια.
Οι τρεις τους λοιπόν, θα φορέσουν μαύρες ποδιές και θα διαγωνιστούν στη σημερινή Δοκιμασία Αποχώρησης. Να θυμίσουμε ωστόσο, πως υπάρχει και η Κάρτα Ασυλίας, την οποία κέρδισε σήμερα ο Παναγιώτης.

«Αν κάποιο από τα παιδιά, τους φίλους μου, μου τη ζητήσει, θα την έχει». Είπε ο παίκτης στην κάμερα του διαγωνισμού.