Μάριος Αθανασίου: η κατάθλιψη και η προσωπική απομόνωση

3 Μαΐου 2022 19:15

Μάριος Αθανασίου: η κατάθλιψη και η προσωπική απομόνωση

Ο Μάριος Αθανασίου ήταν καλεσμένος στην Κυψέλη της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο διάστημα που είχε συμπτώματα κατάθλιψης και στον τρόπο που τα αντιμετώπισε

Μάριος Αθανασίου: η κατάθλιψη και η προσωπική απομόνωση. Ο ηθοποιός που αυτό το διάστημα τον απολαμβάνουμε στην σειρά του Alpha Άσε μας ρε μαμά, παραδέχτηκε στις οικοδέσποινες της εκπομπής πως έχει περάσει όχι μία, αλλά δύο φορές από το στάδιο της κατάθλιψης. Προσπάθησε να το ξεπεράσει μόνος του δουλεύοντας με τον εαυτό του. Αφού η σχέση του με τους ειδικούς όπως ανέφερε δεν είναι και η καλύτερη.

Δεν ήταν κάτι εύκολο, αλλά ο Μάριος Αθανασίου κατάφερε να την ξεπεράσει μόνος του:

«Πέρασα κατάθλιψη. Δεν ήταν βαριάς μορφής, δεν μου το επιβεβαίωσε γιατρός. Το άφησα να πάει όσο είναι να πάει, το αποδέχτηκα. Έπρεπε να κάτσω με τον εαυτό μου, να περάσω χρόνο μόνος μου. Να περάσω όλα τα στάδια. Όταν δεν φεύγεις από τον προσωπικό σου χώρο, όταν θες να είσαι στο κρεβάτι όλη μέρα, όταν αποφεύγεις να κάνεις μπάνιο, όταν δεν μιλάς με κάποιον για μέρες, είναι σημάδια κατάθλιψης. Δεν έκανα ψυχοθεραπεία, αλλά το άφησα να πάει όσο είναι να πάει. Το αποδέχτηκα. Έπρεπε να γίνει αυτό, έπρεπε να περάσω χρόνο με τον εαυτό μου.

Δεν στράφηκε σε κάποιον ειδικό

Την πρώτη φορά λίγο ζορίστηκα, δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Επειδή ήταν τα πράγματα δύσκολα το άφησα να κυλήσει. Δεν στράφηκα σε κάποιον ειδικό υγείας γιατί δεν έχω καλή επαφή μαζί τους. Είχα μια κακή εμπειρία μαζί τους, αλλά αυτό έγινε αργότερα. Μπορεί να είμαι λάθος. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι αν μιλάμε και μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς με τους άλλους ανθρώπους και με τον εαυτό μας, και το περιβάλλον γύρω μας είναι τέτοιο που μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Το πέρασα μόνος μου και μετά άρχισα να ανοίγω και να λέω τι έχω περάσει στους ανθρώπους που είναι γύρω μου»