Έλενα Αθανασοπούλου: «Περιμένουμε από τον εισαγγελέα να δώσει το όνομα του σκηνοθέτη»

4 Μαΐου 2022 13:30

Η Έλενα Αθανασόπουλου έχει μηνύσει γνωστό σκηνοθέτη για τον βιασμό της μέσα στο αυτοκίνητό του πριν από 12 χρόνια.

Έλενα Αθανασοπούλου: «Περιμένουμε από τον εισαγγελέα να δώσει το όνομα του σκηνοθέτη»

Η ηθοποιός Ελένα Αθανασόπουλου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ύστερα από τις χθεσινοβραδινές της δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης και αποκάλυψε πως περιμένει από τον εισαγγελέα να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του πασίγνωστου σκηνοθέτη που έχει καταγγείλει για τον βιασμό της.

«Εισπράττω πολλή αγάπη και δύναμη από το νησί μου, την Κρήτη και γι’ αυτό και μένω εδώ αυτή τη στιγμή. Έχω καλή ψυχολογία, επειδή είμαι με αγαπημένα μου πρόσωπα. Βγήκα να μιλήσω γιατί δε μπορούσα να κάνω αλλιώς. Η ψυχή μου δεν μου επέτρεπε να το κρατάω κρυφό με όλα όσα συμβαίνουν, βιασμοί, κακοποιήσεις.Έλενα Αθανασοπούλου: «Περιμένουμε από τον εισαγγελέα να δώσει το όνομα του σκηνοθέτη»

Ήμουν αρκετά μικρή όταν έγινε το συμβάν. Δεν είχα την ίδια πυγμή και το ίδιο θάρρος. Αυτή τη στιγμή είμαι μία άλλη γυναίκα. Μιλάω δημόσια για να πάρουν θάρρος και άλλα κορίτσια για να λυτρώσουν τις ψυχές τους. Μου έχει αφήσει αρκετά τραύματα, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Πριν το #metoo ένιωθα μεγάλη ντροπή να βγω να πω κάτι τέτοιο, θα κινηθώ νομικά και περιμένουμε από τον εισαγγελέα να δώσει το όνομα του σκηνοθέτη».

Η ηθοποιός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης με τον οποίον διατηρούσε φιλικές σχέσεις εσκεμμένα την οδήγησε σε μεθη και μετά προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του όπου και την βίασε.

Η ίδια έχει καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την στιγμή του βιασμού της ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του σκηνοθέτη

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21»