Eurovision-Ουκρανία: Οι νικητές της βραδιάς έδωσαν την πρώτη τους συνέντευξη

15 Μαΐου 2022 11:15

Τις πρώτες τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκαναν οι Ουκρανοί που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision.

Οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αναφέρθηκαν δτην μεγάλη τους νίκη αλλά και σχολίασαν όλους όσους υποστηρίζουν ότι κατέκτησαν την προμήθεια λόγω του πολέμου στην χώρα τους

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το συγκρότημα της Ουκρανίας εάν έχουν μιλήσει με τον πρόεδρο της χώρας για τη μεγαλειώδη νίκη τους αλλά και αν είχαν κάποια επικοινωνία κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό:

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Οι Kalush Orschestra επιστρέφουν ξανά στην εμπόλεμη Ουκρανία σε δύο μέρες και δήλωσαν χαρακτηριστικά: «οι ανησυχίες τους για τον πόλεμο δε σταματούν, όταν περνούν τα σύνορα».