Eurovision – αποκάλυψη: Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε επιθεσεις Ρώσων hacker

15 Μαΐου 2022 13:45

Eurovision 2022: ξεκίνησε ο μεγάλος Τελικός!

Οι ιταλικές αρχές βρισκόντουσαν σε κόκκινο συναγερμό υπό τον φόβο μαζικών επιθέσεων Ρώσων χάκερ κατά την διεξαγωγή του televoting.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι αρχές της χώρας βρισκόντουσαν σε επαγρύπνηση από την Τρίτη για να αποφύγουν τον ρωσικό δάκτυλο που θα κατέστρεφε τις βραδιές της Eurovision.

Μάλιστα οι ιταλικές αρχές είχαν ζητήσει και τη συνδρομή ευρωπαϊκών χωρών ώστε όλοι μαζί να υψώσουν ένα τείχος προστασίας στους επίδοξους χάκερ που θα δημιουργούσαν πρόβλημα κυρίως στις ψήφους που θα πήγαιναν στην ρωσική αποστολή.

Μπορεί μπροστά από τις κάμερες η Ιταλία διοργάνωσε μία άψογη Eurovision όμως πίσω από τις κάμερες και στο σκοτεινό παρασκήνιο οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έτρεχαν με ταχύτητα φωτός για να προλάβουν τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Ο μεγαλύτερος φόβος της EBU ήταν να μην εμφανιστεί κάποιο εμπρηστικό μήνυμα κατά την διάρκεια των ζωντανών συνδέσεων με τις χώρες της Ευρώπης που θα έδιναν την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής.

Όπως αποδείχθηκε τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν και η βραδιά έκλεισε με την βράβευση ως νικήτρια χώρα την Ουκρανία