MasterChef 2022: αυτή είναι η τελική πεντάδα

24 Μαΐου 2022 08:00

MasterChef 2022: αυτή είναι η τελική πεντάδα

Το MasterChef 2022 μπήκε στην τελική του ευθεία και τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος. Ο ανταγωνισμός έχει βαρέσει κόκκινο, αλλά στο χθεσινό επεισόδιο πρωταγωνιστές ήταν τα συναισθήματα

Η εβδομάδα του MasterChef 2022 ξεκίνησε με πιάτα εμπνευσμένα από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που έχουν οι επίδοξοι chefs.  Τα αγαπημένα τους πρόσωπα ήταν παρόντες στο τελευταίο Mystery Box της χρονιάς.

Οι διαγωνιζόμενοι όταν άνοιξαν το κουτί αντίκρισαν μια μαύρη συσκευή. Μέσα από την οθόνη της εμφανίστηκαν μέλη της οικογένειάς τους και εκείνοι δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ όμως και λίγο αργότερα άνοιξαν οι πόρτες και «εισέβαλαν» στο πλατό οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι. Με τους έξι φιναλίστ να τρέχουν στην αγκαλιά τους. Η Καλλιόπη βρίσκεται ήδη στη χρυσή τετράδα του διαγωνισμού μαγειρικής. Οι υπόλοιποι πέντε συμπαίκτες της θα μαγειρέψουν έχοντας αυτή τη φορά μεγάλη υποστήριξη από τον εξώστη.

Στο τέλος της δοκιμασίας αυτής διαμορφώθηκε και η τελική πεντάδα του φετινού διαγωνισμού.

Οι τρεις κριτές ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να φέρουν στα πιάτα τους αναμνήσεις που τους συνδέουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Αυτό που δεν υπολόγιζαν όμως ήταν ότι θα μαγείρευαν έχοντας στο πλευρό τους τα πιο κοντινά τους πρόσωπα. Τα οποία από τον εξώστη τους έστελναν όλη τους τη θετική ενέργεια.

Νικήτρια σε αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο Mystery Box αναδείχθηκε η Ελπίδα. Η οποία στο άκουσμα του ονόματός της ξέσπασε σε κλάματα βγάζοντας την ένταση της ημέρας. Η Ελπίδα ήταν η πρώτη που πέρασε στην πεντάδα του MasterChef 2022. Ο Γιάννος έκανε τη δεύτερη πιο δυνατή προσπάθεια.

«Χαίρομαι για το αποτέλεσμα, μου έδωσε δύναμη το σημερινό. Είδα τους γονείς μου. Το μήνυμα ήταν πολύ συγκινητικό». Δήλωσε στις κάμερες ο Γιάννος, αφιερώνοντας το πιάτο του στους γονείς και την αδερφή του.

Ο Νικήτας, ο Παναγιώτης και ο Χριστόφορος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στην επόμενη φάση του MasterChef 2022

Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ο παίκτης που δεν πέρασε στην τελική 5άδα είναι ο Χριστόφορος. Στην τελική πεντάδα πέρασαν ο Παναγιώτης, η Καλλιόπη, ο Γιάννος, ο Νικήτας και η Ελπίδα. Οι επίδοξοι μάγειρες θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να ετοιμάσουν πιάτα γεμάτα αγάπη. Να ξαναζωντανέψουν τις μαγειρικές τους αναμνήσεις για να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική 4άδα του φετινού διαγωνισμού.