Κάτια Ζυγούλη: Τα μυστικά της δίαιτας που έχει κάνει… θαύματα στο κορμί της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Μαΐου 2022 18:30

Η Κάτια Ζυγούλη διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα σώματα στον χώρο της ελληνικής showbiz, κάτι που εν πολλοίς οφείλει στη δίαιτά της.

Το πρώην μοντέλο, Κάτια Ζυγούλη, και σύζυγος του Σάκη Ρουβά, διατηρεί αψεγάδιαστο κορμί παρά το γεγονός ότι έχει φέρει στον κόσμο τέσσερα παιδιά. Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, πίσω από την εντυπωσιακή εικόνα κρύβεται η εντατική γυμναστική και μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα. Την οποία η ίδια ακολουθεί κατά γράμμα.

Μέσα από το κανάλι της στο Youtube, η Ζυγούλη είχε κάνει αναφορά σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες και κυρίως όσες είναι μητέρες. Δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει κυτταρίτιδα. Παράλληλα, περιέγραψε πώς είναι η κοιλιά της μετά τις γέννες.

«Έχω κυτταρίτιδα από την κοιλιά μέχρι τον αστράγαλο. Κάνω διαλειμματική δίαιτα, αυτή που τρως τις οκτώ ώρες και όχι τις δεκαέξι. Αλλά τις οκτώ ώρες μην του δώσετε και καταλάβει, χρειάζεται μέτρο. Δύο γεύματα, καλό φαγητό, καλή ποιότητα, όχι λιπαρά», είπε η Ζυγούλη.

Και πρόσθεσε αναφερόμενη στην κοιλιά της: «Μετά από τέσσερις εγκυμοσύνες η κοιλιά μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Έκανα πάρα πολύ διατροφή, έκανα πάρα πολύ γυμναστική τη στιγμή που το αποφάσισα εγώ και ήρθε και έγινε κούκλα.

Όταν λίγο χαλαρώνω με το φαγητό και τη γυμναστική, η κοιλιά ακολουθεί τους ρυθμούς μου και χαλαρώνει και αυτή. Στην κοιλιά δεν θα έκανα επέμβαση. Είναι επικίνδυνο και επώδυνο».

Η διαλειμματική νηστεία είναι μία από τις δημοφιλέστερες νέες τάσεις στη διατροφή. Κατά καιρούς προκύπτουν διάφορα διατροφικά σχήματα και μοτίβα τα οποία υπόσχονται γρήγορη απώλεια σωματικού βάρους.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη Intermittent Fasting (IF) ή αλλιώς διαλειμματική δίαιτα ή διαλειμματική νηστεία, η οποία παρουσιάζει σημαντικό ερευνητικό ενδιαφέρον.

Η διαλειμματική νηστεία είναι μέθοδος με κυκλικό πρόγραμμα μεταξύ περιόδων νηστείας και περιόδων φαγητού. Δεν περιλαμβάνει αποκλεισμό τροφίμων αλλά εστιάζει στη χρονική περίοδο που θα καταναλωθεί η τροφή.

Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει ποικιλία τροφών, η οποία ανάλογα με το διατροφικό μοτίβο εστιάζει σε διαφορετικές μεθόδους. Για παράδειγμα, μειωμένη ημερήσια θερμιδική πρόσληψη, εναλλασσόμενη νηστεία, ημερήσια νηστεία και χρονικά περιορισμένη πρόσληψη τροφής.