Έλενα Τσαβαλιά: Η άγνωστη ζωή, ο πρώτος γάμος και το έργο στο οποίο δεν την ήθελε ο Σεφερλής!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Μαΐου 2022 19:00

Η Έλενα Τσαβαλιά βρίσκεται εδώ και περίπου δύο δεκαετίες στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή και αποτελούν ένα από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια της showbiz.

Η ηθοποιός Έλενα Τσαβαλιά έχει βρει το… λιμάνι της στο πρόσωπο του Μάρκου Σεφερλή. Οι δυο τους πολύ συχνά ενώνουν τις δυνάμεις τους και στο θέατρο και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο, στη ζωή και στην τέχνη.

Γνωρίστηκαν το 2001. Η Τσαβαλιά ήταν ήδη παντρεμένη, από το 1999, με τον επιχειρηματία Αργύρη Τσέλλο. Αρχικά, διατηρούσαν φιλική σχέση. Δύο χρόνια αργότερα πήρε διαζύγιο και κατέληξε με τον Σεφερλή.

Για τη γνωριμία τους έχει πει: «Δούλεψα σε μια δουλειά, η οποία είχε προφητικό τίτλο. Λεγόταν ‘Happy End’ και στην οποία ο Μάρκος δεν με ήθελε. Με επέβαλε ο θεατρικός επιχειρηματίας. Αναγκαστικά, με κατάπιε σαν χάπι τότε.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί σαν συνεργάτες. Περνούσα καταπληκτικά μαζί του και πάνω στη σκηνή αλλά και εκτός θεάτρου, γιατί βγαίναμε και διασκεδάζαμε. Αλλά μόνο αυτό. Στην πορεία, άλλαξαν τα δεδομένα στην προσωπική μας ζωή, και αρχίσαμε πια να βγαίνουμε πιο φιλικά, και να κάνουμε παρέα και πλάκα. Έφτασε και μια βραδιά που είπα ‘για να τον δω κι αλλιώς αυτόν!’ Τελικά καλός ήταν!».

Το 2004 απέκτησαν τον γιο τους Χάρη, ενώ παντρεύτηκαν το 2009.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Τσαβαλιά έχει πει για τη σχέση τους: «Τα πρώτα χρόνια με τον Μάρκο ήταν πολύ δύσκολα απ’ όλες τις πλευρές. Και προσωπικά και οικονομικά και επαγγελματικά γιατί τότε ο Μάρκος προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του και να σταθεί.

Δεν μπορούσα, δεν μπορώ ακόμη να σκεφτώ ότι θα έκανα κάτι λιγότερο για τον Μάρκο. Είναι ο άνθρωπός μου, είναι ο άνθρωπος που επέλεξα να είμαι μαζί του. Είναι ο άνθρωπος που επέλεξα να κάνω οικογένεια μαζί του. Αλλά αυτός είναι για μένα ο σύντροφος της ζωής μου, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερο».

Και πρόσθεσε: «Ο Μάρκος με είχε στηρίξει με τον δικό του τρόπο, τη στιγμή που έπρεπε και για το λόγο που έπρεπε, με όλη του τη δύναμη. Του το χρωστάω και θα του το χρωστάω σε όλη μου τη ζωή».

Το ζευγάρι δεν έκανε δεύτερο παιδί παρότι ο Σεφερλής το ήθελε.

«Δεν μετάνιωσα ποτέ που δεν έκανα δεύτερο παιδί. Δεν το ήθελα ποτέ. Το ήθελε ο Μάρκος πάρα πολύ. Δεν του έκανα αυτό το χατίρι. Δεν το θέλησα ποτέ. Ήταν τέτοια η λατρεία που ένιωσα για τον Χάρη από την πρώτη στιγμή που τον κράτησα στην αγκαλιά μου, που δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κάνω δεύτερο παιδί.

Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Είναι σίγουρο πως είμαι λάθος και ότι μια μάνα μοιράζει την αγάπη της εξίσου αλλά δεν χωράει στο μυαλό μου. Ο Χάρης δεν ζήτησε ποτέ αδελφάκι», ανέφερε η Τσαβαλιά.

Σε ερώτηση αν έχει προχωρήσει σε πλαστικές επεμβάσεις, τόνισε: «Αυτό που δοκίµασα ήταν να κάνω µεσοθεραπεία και πραγµατικά είδα µεγάλη διαφορά στο δέρµα µου. Αν αισθανθώ την ανάγκη να κάνω και κάτι άλλο, θα το δοκιµάσω, αρκεί µετά αυτή που θα δω στον καθρέφτη µου να µην είναι µία άλλη.

Επίσης, προσέχω πολύ τη διατροφή µου. Αποφεύγω τα λιπαρά, τα τηγανητά και το αλκοόλ και γυµνάζοµαι έξι φορές την εβδοµάδα».

Η Τσαβαλιά άρχισε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1984, στα 20 χρόνια της. Συμμετείχε στην ταινία «Μία Ρένα χωρίς φρένα», μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ακολούθησαν πολλές βιντεοταινίες.

Παράλληλα, πήρε μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές. Το ντεμπούτο της έγινε στη «Συνωμοσία» της ΕΡΤ, τη σεζόν 1988-89 δίπλα στους Γιώργο Τσιτσόπουλο, Τάσο Χαλκιά και Γιώργο Παρτσαλάκη.

Πολλά χρόνια αργότερα έγινε και παρουσιάστρια καθώς ήταν οικοδέσποινα -μαζί με τον Σεφερλή- στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «MEGA με μία».