Τι συμβαίνει με το εγκαταλειμμένο “παλάτι” του Mr. .LAK μεταξύ Παιανίας-Παλλήνης (φωτογραφία+ βίντεο)

29 Μαρτίου 2019 19:47

Ήταν το γκράντε “κόσμημά” του. Ένα μοναδικό κτίριο κοντά στο Λάτσειο Ψυχικού, μεταξύ Παιανίας και Παλλήνης. Ένα γκρι μεγαθήριο περίπου 20.000 τ.μ., συνώνυμο με τις επιχειρήσεις του Λάκη Γαβαλά.

Μια ιστορία -αυτή του Mr. .LAK- και οι πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις που κατέληξαν να περάσουν στο Δημόσιο. Αναγκαστικά, βέβαια, λόγω χρεών. Το τραγικό, ότι εδώ και τόσα χρόνια αξιοποιηθεί. Ούτε στο ελάχιστο. Ένα urban “παλάτι”, μ’ έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, που τώρα, “βωβό”, είναι σα να φέρει σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του τις “πληγές” του παρελθόντος.

Επτά χρόνια μετά την αρχή του τέλους του κτιρίου, που, για να δημιουργηθεί όπως το είχε ονειρευτεί ο Λάκης, κόστισε εκατομμύρια, θυμόμαστε τις ατάκες του επιχειρηματία-trend setter και βαθύ γνώστη καταρχάς της βιομηχανίας της μόδας. «Δεν ξέρω αν, τελικά, έκανα καλά που χωρίς κανένα πολιτικό δόγμα έφτιαξα έναν χώρο που μόνο κάποιος που έχει στα εσώψυχά του κάτι από κομμουνισμό ή αριστερή φιλοσοφία θα μπορούσε να κάνει. Αν και ήδη είχα ένα κτίριο στην Κηφισίας, με πολύ καλή πελατεία, ουσιαστικά το έκανα για να φιλοξενήσω 300 άτομα προσωπικό. Θέλησα να κάνω ένα άνοιγμα βασιζόμενος στα όσα μας υπόσχονταν οι τότε κυβερνήσεις».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΚΗς ΓΑΒΑΛΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗ

Ένα νέο βίντεο από το έρημο κτίριο που κάποτε έσφυζε από ζωή, τραβηγμένο με drone, κάνει τον γύρο του Internet. Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις, αφού, ως γνωστόν, στην υπόθεση του υπερχρεωμένου στο Δημόσιο Λάκη Γαβαλά, ενεπλάκη και ο γαμπρός του και… άσ’τα να πάνε. Τι να πρωτοθυμηθείς. Κρίμα, κρίμα, κρίμα, γιατί όντως είχε όλα τα φόντα να στεγάσει την επόμενη “αυτοκρατορία” της ελληνικής μόδας και να γίνει όντως η Μέκκα της εγχώριας μόδας. Μιας μόδας που αργοπεθαίνει, βασιζόμενη αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η οποία ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαντλημένη κι αυτή, χωρίς ίχνος στήριξης/πόρων απ’ το κράτος, είναι στην “εντατική”. Με το “καλώδιο” έτοιμο ν’ αποσυνδεθεί…

ΝΤΟΝ.Α.