Τζένη Μπαλατσινού: η απόδραση στην Κάρπαθο με τον Κικίλια και ο παραδοσιακός γάμος

Συντάκτης: Newsroom

13 Ιουνίου 2022 08:50

Τζένη Μπαλατσινού: η απόδραση στην Κάρπαθο με τον Κικίλια και ο παραδοσιακός γάμος

Στην Κάρπαθο βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί με τον σύζυγό της, Βασίλη Κικίλια η Τζένη Μπαλατσινού. Μάλιστα, είχαν λόγο που ταξίδεψαν στο νησί των Δωδεκανήσων. Και παράλληλα δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τις βόλτες τους στη μαγευτική Κάρπαθο.

Η Τζένη Μπαλατσινού έδωσε το «παρών» μαζί με τον υπουργό Τουρισμού σε παραδοσιακό γάμο στην Κάρπαθο. Και παράλληλα μοιράστηκε στα social media μερικά στιγμιότυπα από το ταξίδι της στα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρουν τα «Καρπαθιακά Νέα» ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τη σύζυγο του, Τζένη Μπαλατσινού έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στο νησί. Τα αρχικά σχέδιά τους άλλαξαν και προτίμησαν να μείνουν και να δειπνήσουν στην Αμμοωπή. Την παραθαλάσσια περιοχή που είχαν κλείσει και δωμάτιο.

Το πρωινό του Σαββάτου ο Βασίλης Κικίλιας το αφιέρωσε στην Κάρπαθο, ενημερώθηκε αλλά και ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές για τις εξελίξεις στο τομέα του τουρισμού. Ο οποίος άλλωστε αποτελεί και τον ισχυρότερο πυλώνα οικονομίας του τόπου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Balatsinou (@jennybalatsinou)

Το απόγευμα το ζευγάρι παρακολούθησε το έθιμο του γάμου στο Απέρι και στο πρόγραμμα υπήρχε και μια βραδινή βόλτα στην πρωτεύουσα Πηγάδια.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι βρέθηκε σε παραδοσιακό γάμο. Νύφη ήταν η αρχιτέκτονας Μαρίκα Μαυρολέων και γαμπρός ο Νικόλας Βαλαντάσης.

Εκεί τηρήθηκαν όλες οι παραδόσεις με τα κλασικά μαντήλια της Καρπάθου σε γαμπρό και καλεσμένους ως ένδειξη της χαράς. Η νύφη φόρεσε το «κολαΐνα», το παραδοσιακό περιδέραιο με τις χρυσές λίρες. Το συγκεκριμένο περιδέραιο πηγαίνει από τη γιαγιά στη μαμά κι έπειτα στην «πρωτοκόρη».

 

Τον γαμπρό συνόδευσαν στην εκκλησία οργανοπαίχτες που τραγουδούσαν και έλεγαν τις παραδοσιακές μαντινάδες του γάμου με τσαμπούνες και λαούτα.

Η Τζένη Μπαλατσινού επέλεξε για τη βόλτα στην Κάρπαθο και την παρουσία της στον γάμο στο Απέρι ένα μακρύ λευκό φόρεμα με χρωματιστά σχέδια.

Χθες, η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκαν και την Όλυμπο. Δεν θα μπορούσαν να φύγουν άλλωστε χωρίς να τη δουν. Ξεναγήθηκαν και γνώρισαν την πολιτιστική πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου κι έμειναν εντυπωσιασμένοι.