Αποκλειστικό! Νίκος Γαλανός: Το τρίτο στεφάνι, με διαφορά ηλικίας 30 χρόνων

30 Νοεμβρίου 2019 09:22

Γαλανός

Ο Νίκος Γαλανός ετοιμάζεται να ανέβει για μια ακόμη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορεί η γυναίκα του να είναι μικρότερή του κατά τριάντα χρόνια, όμως, αυτό δεν στάθηκε γι αυτούς  εμπόδιο στο να παντρευτούν. Ο ηθοποιός έχει πραγματοποιήσει δύο γάμους κατά το παρελθόν. Επίσης, είχε κάνει έναν αρραβώνα, με την Κάτια Δανδουλάκη, ενώ δεν έβλεπε ποτέ με καλό μάτι, το γάμο.

 

«Έχω παντρευτεί δύο φορές κι έχω χωρίσει. Ο γάμος δεν μου πάει καθόλου. Δεν μου έχει λείψει να έχω ένα παιδί. Δεν έπιασα ποτέ τον εαυτό μου να σκέφτεται «να είχα οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά. Πάντα μου άρεσε να ήμουν ελεύθερος κι έτσι να λειτουργώ, όπως μου έρχεται, χωρίς υποχρεώσεις», έχει πει στο παρελθόν ο ίδιος, κάτι που φαίνεται έτοιμος να αναιρέσει.

Η Έλενα Σαγανά είναι απόλυτα ευτυχισμένη, με τον Νίκο Γαλανό. Ο ηθοποιός, όπως λένε οι πληροφορίες, γοητεύτηκε και από τη δυναμικότητά της. Η καλλονή ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος πωλήσεων πολυτελών καινούριων οχημάτων. Η ίδια μέσα από το ανδροκρατούμενο επάγγελμά της δείχνει πείσμα και αποφασιστικότητα. Δηλαδή, στοιχεία που δεν άφησαν ασυγκίνητο τον 73χρονο ηθοποιό. Και τώρα, έπειτα, από πέντε χρόνια σχέσης, είναι έτοιμοι να  ανταλλάξουν και επίσημα όρκους αγάπης.

Ο Νίκος Γαλανός είχε πει σε συνέντευξή του «Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στα πάντα. Είναι η αρχή και το φινάλε. Χωρίς έρωτα δεν μπορεί κανείς να ζήσει. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος είναι διαφορετικός, φωτεινός, όμορφος, ζει, μιλάει με τους ανθρώπους. Ένας άνθρωπος χωρίς έρωτα είναι κατσούφης, περίεργος, δύσκολος. Με τον έρωτα λάμπεις».

 

Η Τζένη και η Αλίκη

Ο Νίκος Γαλανός είναι ένας ταλαντούχος και αγαπητός καλλιτέχνης, γνωστός στο κοινό τόσο από τις παλιές ελληνικές ταινίες όσο και από πρόσφατες συμμετοχές του σε τηλεοπτικά σίριαλ. Έχει συμμετάσχει σε 45 θεατρικές παραστάσεις και 30 ταινίες του σινεμά. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1945 στην Αθήνα και το πραγματικό του όνομα είναι Νίκος Σουπιωνάς. Σε ηλικία 18 ετών έκανε τον πρώτο του γάμο, ο οποίος κράτησε μόνο μερικούς μήνες. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του, ο γάμος την περίοδο εκείνη ήταν θεσμός, αλλά δεν πιέστηκαν να το αποφασίσουν. «Εμείς το θέλαμε, ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε», ανέφερε. Την περίοδο εκείνη άρχισε να σπουδάζει υποκριτική στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.

Ο Νίκος Γαλανός έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1967 στον θίασο της Τζένης Καρέζη. Η ηθοποιός τον ανακάλυψε, όταν ο Γαλανός παρακολουθούσε μια πρόβα στο θέατρό της και του ζήτησε το τηλέφωνό του. «Την άλλη μέρα μου τηλεφώνησε λέγοντας έλα, σε θέλω στη δουλειά. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία και με έβγαλε στο θέατρο» δήλωσε ο ηθοποιός για το ξεκίνημά του. Η συνεργασία του με την Καρέζη και τον Καζάκο στο θέατρο ήταν άψογη. Το 1968 είχε ξεκίνησε και η κινηματογραφική του καριέρα, όταν ο Νίκος Φώσκολος του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η Λεωφόρος του μίσους». Η παρουσία του ξετρέλανε τον Φ. Φίνο και ο Γαλανός έγινε το αγαπημένο του νεανικό αντρικό πρόσωπο. Το γυναικείο ήταν η Νόρα Βαλσάμη. Το 1971, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη σταμάτησε να παίζει σε ταινίες με τον Παπαμιχαήλ, ο Γαλανός συμπρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι».

Έκτοτε ο Γαλανός άρχισε να συνεργάζεται με την Αλίκη και στο θέατρο. Μάλιστα, ενώ τον ανακάλυψε η Καρέζη, καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως παρτενέρ της Βουγιουκλάκη. Ίσως γιατί ο Γαλανός ήταν και ο τελευταίος συμπρωταγωνιστής της Αλίκης στο θέατρο στη «Μελωδία της Ευτυχίας». Πρόσφατα διαδόθηκε φήμη ότι ο ηθοποιός είχε ερωτική σχέση με τη Βουγιουκλάκη για ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά ο ίδιος το διέψευσε.

Γαλανός

Ο άγνωστος αρραβώνας με την Δανδουλάκη

Ο ηθοποιός καθιερώθηκε αμέσως ως ζεν πρεμιέ. Η εξωτερική του εμφάνιση και το νεανικό του πρόσωπο, όπως έλεγαν οι σκηνοθέτες, τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «γλυκανάλατους» του ρόλους αυτούς, αλλά το κοινό και ιδιαίτερα οι θαυμάστριές του, είχαν άλλη άποψη. Παρόλο που θεωρείτο ζεν πρεμιέ, ο Νίκος Γαλανός ήταν πάντα διακριτικός και άνθρωπος χαμηλών τόνων, που κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τον Τύπο. Στα 35 του έκανε το δεύτερο γάμο του, με την ηθοποιό Κατερίνα Μαργακού, ο οποίος, όπως και ο πρώτος κράτησε λίγους μήνες. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Γαλανός είχε δεσμό με την Κάτια Δανδουλάκη, ο οποίος οδηγήθηκε σε αρραβώνα, αλλά δεν κατέληξε στο γάμο. Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν, αλλά όπως έχουν δηλώσει παραμένουν καλοί φίλοι.

«Είναι ωραίο να μιλάς για το παρελθόν σου, αν είναι γεμάτο. Μπορείς να λες ιστορίες αληθινές που να μοιάζουν με εξωπραγματικές. Όμως είναι αληθινές. Δεν το έκρυψα ποτέ, αλλά θεωρώ πως δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Με την Κάτια είχαμε έναν δεσμό και αρραβώνα σαν νέοι άνθρωποι και περάσαμε όμορφα μαζί. Σήμερα είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Η Κάτια είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλή φίλη», έχει πει ο ίδιος για τη σχέση τους.

Παράλληλα με τη θεατρική και κινηματογραφική του πορεία, υπήρξε για κάποιο χρονικό διάστημα καθηγητής στη Δραματική σχολή Τριβιζά. Συνεχίζει να δέχεται προτάσεις για ρόλους και να είναι μάχιμος ηθοποιός.