Δάκης – διαθήκη: Σπίτι και περιουσία στον άνθρωπο της ζωής του

Συντάκτης: Newsroom

16 Ιουνίου 2022 11:30

Δάκης - διαθήκη: Σπίτι και περιουσία στον άνθρωπο της ζωής του

Πολέμησε τον καρκίνο, εκείνος όμως αποδείχτηκε πιο δυνατός. Ο Δάκης έφυγε από τη ζωή στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, λίγο πριν γιορτάσει τα 79 του χρόνια. Η είδηση για τον χαμό του βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους δικούς του ανθρώπους. Και όλους όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.

Ο Δάκης έδινε σκληρή μάχη με την αρρώστια του τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα κάποιες σημαντικές νίκες τον πρώτο καιρό. Όταν διαγνώστηκε, οι γιατροί του είχαν δώσει μόλις έξι μήνες ζωής, αλλά εκείνος κατάφερε να τους διαψεύσει, μένοντας όρθιος για πολύ παραπάνω. Σχεδόν για τέσσερα χρόνια.

Μπορεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης να μην έκρυψε ποτέ τη μάχη του με τον καρκίνο, αφού μέσα από τις πρώτες νίκες βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα δύναμης και πίστης σε άλλους καρκινοπαθείς. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες η στάση του είχε αλλάξει.

Ο πόνος που του προκαλούσε η αρρώστια του τον είχε λυγίσει και δεν ήθελε τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό το θέμα. Γιατί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούσε να στενοχωριέται ο κόσμος για εκείνον. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις γύρισε σπίτι του, έπειτα από την τελευταία νοσηλεία του, ζήτησε να αλλάξει ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου του. Για να μην τον βρίσκει κανείς.

Ο Δάκης υπήρξε πολύ επιτυχημένος και έβγαλε πολλά χρήματα στην καριέρα του. Χρήματα τα οποία επένδυσε σε ένα εκπληκτικό σπίτι και πολλά έπιπλα αντικες και έργα Τέχνης.

Όταν πια ήξερε ότι πρόκειται να πεθάνει, ο τραγουδιστής φρόντισε τα περιουσιακά του. Πούλησε το σπίτι και τα έπιπλα, αλλά και τα έργα Τέχνης και άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκε τη ζωή του μέχρι το τέλος.\

Πολύ διακριτικά και με απόλυτη εχεμύθεια οι δύο τους έκαναν τους διακανονισμούς και ο Δάκης έφυγε ήσυχος.

Ο Δάκης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε αλλά και είχε αγαπηθεί πολύ. Μπορεί να μην δημιούργησε δική του οικογένεια, αλλά λάτρευε τα παιδιά. Έτσι, τις τελευταίες μέρες της ζωής του και ενώ έβλεπε το τέλος να έρχεται, εξέφρασε στους στενούς του φίλους ότι θα ήθελε ακόμη και η κηδεία του να έχει κάποια προσφορά.

Έτσι, στην εξόδιο ακολουθία του, φίλοι και συγγενείς, αντί στεφάνων κατέθεσαν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», ώστε να ενισχυθεί το έργο του Πατέρα Αντώνιου.
Πηγή: περιοδικό Ciao