Τζορτζ Μάικλ: Η σκοτεινή ζωή, η ομοφυλοφιλία, τα ναρκωτικά και το μοναχικό τέλος…

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

16 Ιουνίου 2022 14:00

Η έκδοση της βιογραφίας του Τζορτζ Μάικλ, την οποία υπογράφει ο Τζέιμς Γκάβιν, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και θα ταράξει τα νερά!

Ο συγγραφέας Τζέιμς Γκάβιν χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ ως μία βασανισμένη ψυχή. Και αυτό επειδή για δεκαετίες είχε παγιδευτεί στα ναρκωτικά και στην ταραχώδη σεξουαλική δραστηριότητα με συνέπεια να καταστεί αυτοκτονικός. Έκρυβε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις καθώς ήταν ομοφυλόφιλος.

Η αλήθεια είναι πως άπαντες γνωρίζουν πως ο Μάικλ, ο οποίος «έφυγε» μόλις στα 53 χρόνια του, έζησε εξαιρετικά ταραχώδη ζωή. Ο βιογράφος έκανε εξονυχιστική έρευνα προτού γράψει το βιβλίο του. Μίλησε με περισσότερους από διακόσιους ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον καλλιτέχνη.

Συνέθεσε το παζλ των όσων του είπαν και σκιαγράφησε το πορτραίτο του σταρ. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσε μέσα από πολύτιμες μαρτυρίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για συναισθηματικά εύθραυστο άνθρωπο. Είχε πολλές ανασφάλειες και μάλιστα στράφηκε εναντίον όλων όσοι τον αγαπούσαν.

Η βιογραφία αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του Μάικλ, Τζακ δεν αποδέχθηκε ποτέ την ομοφυλοφιλία του γιου του. «Η σύγκρουση μέσα στον Τζορτζ, ότι ήξερε πως ήταν ομοφυλόφιλος αλλά έπρεπε να λέει ψέματα όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στον πατέρα του, ήταν η ρίζα όλων όσων ακολούθησαν», είπε στενός του φίλος.

Ο πατέρας του ήταν Ελληνοκύπριος. Έφτασε στη Βρετανία πάμπτωχος τη δεκαετία του 1950. Άλλαξε το όνομά του από Κυριάκος σε Τζακ. Άνοιξε εστιατόριο και παντρεύτηκε τη Λέσλι.

Σύμφωνα με πηγές, ο τραγουδιστής φοβόταν να αποκαλύψει στον πατέρα του την ομοφυλοφιλία του, επειδή στην ελληνοκυπριακή κουλτούρα θεωρούνταν αμαρτία.

Αντίθετα, η μητέρα του γνώριζε. Ήταν υποστηρικτική επειδή είχε αδελφό που ήταν κρυφά ομοφυλόφιλος και αυτοκτόνησε.

Ο Μάικλ ερωτεύθηκε στα 27 του τον Βραζιλιάνο στιλίστα Ανσέλμο Φελέπα. «Με ακολουθούσε για χιλιόμετρα. Κι ενώ κανονικά αυτό θα με τρόμαζε, αντ’ αυτού μαγεύτηκα», είχε πει κάποτε ο ίδιος. Ζούσαν μαζί στο Λος Άντζελες διατηρώντας τη σχέση τους κρυφή.

Βέβαια, άρχισαν να ακούγονται ψίθυροι από τον Τύπο αλλά εκείνος διέψευδε τα περί ομοφυλοφιλίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Ανσέλμο διαγνώστηκε με AIDS και επέστρεψε στο Ρίο. Φοβούμενος τη δημοσιότητα ο Μάικλ δεν ταξίδεψε για να βρεθεί δίπλα στον ετοιμοθάνατο εραστή του, κάτι που τον στοίχειωνε «μέχρι την τελευταία του μέρα», κατά τον συγγραφέα.

Μετά από αυτό το σοκ, αποφάσισε να αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα στους γονείς του. Έστειλε τετρασέλιδο γράμμα στη μητέρα του, Λέσλι. Εκείνη του τηλεφώνησε. «Του είπε ότι ήταν το πιο όμορφο γράμμα που είχε διαβάσει ποτέ. Αλλά φοβόταν: Κι αν είχε κι αυτός AIDS; Ο Μάικλ τη διαβεβαίωσε πως δεν είχε», τονίζεται στη βιογραφία.
Για τον πατέρα του, πάντως, ήταν κάτι βαρύ.

Το 1997 ο Μάικλ δέχθηκε ένα πολύ σκληρό χτύπημα από τη μοίρα καθώς η μητέρα του πέθανε στα 59 της χρόνια από καρκίνο. Ο τραγουδιστής δεν συνήλθε ποτέ.

Το 1998, η σεξουαλικότητα του Μάικλ αποκαλύφθηκε όταν συνελήφθη επειδή προσπάθησε να κάνει σεξ σε δημόσια τουαλέτα στο Μπέβερλι Χιλς! Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ασέλγεια. Εκτέλεσε κοινωφελή εργασία. «Ήταν μια από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές της ζωής μου», παραδέχθηκε αργότερα…

Η βιογραφία αποκαλύπτει, επίσης, τη χρήση ναρκωτικών του Μάικλ κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες του.

Κάπνιζε μαριχουάνα «skunk» ολημερίς και έκανε GHB γνωστό ως ναρκωτικό βιασμού, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κρακ κοκαΐνης!

Ο εθισμός του είχε τις ρίζες του στην παιδική του ηλικία και στην εσωτερική ταραχή σχετικά με τη σεξουαλικότητά του.

Στη διάρκεια διαλείμματος στην περιοδεία των Wham στις ΗΠΑ, το 1985, ο σταρ γνώρισε το μοντέλο Καρολίν Μοντγκόμερι σε μπαρ στο Ντελαγουέαρ. «Είπε ότι ήταν αμφιφυλόφιλος αλλά ξεχώριζε από μακριά ότι ήταν γκέι», είπε εκείνη. Θυμήθηκε, επίσης, πως ένας από τους φίλους του «έβγαλε ένα βουνό κοκαΐνης και ο Τζορτζ πήρε τεράστια ποσότητα».

Θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια κυκλοφορούσε κατά καιρούς με την Μπρουκ Σιλντς και την Κάθι Γιουνγκ. Δεν σταμάτησε όμως να βγαίνει βόλτες για να βρει παρτενέρ για σεξ.

Είχε περιέλθει σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τον Μάιο του 2013 βγήκε από ένα κινούμενο Range Rover! «Ήθελε τόσο πολύ να πεθάνει. Νομίζω ότι η ζωή του σταμάτησε γι’ αυτόν εδώ και πολύ καιρό. Όλοι τον ήθελαν εξαιτίας αυτού που ήταν. ‘Όλοι με θέλουν ζωντανό’, έλεγε», ανέφερε ο τότε σύντροφός του, Φαντί Φαγιάζ.

Κάποια άλλη στιγμή, είχε πάρει υπερβολική δόση GHB και βρέθηκε αναίσθητος στην μπανιέρα του. Μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία αλλά εκεί προσπαθήσει να μαχαιρωθεί 25 φορές. Ακόμα και στενοί του φίλοι όπως ο Έλτον Τζον και η Τζέρι Χάλιγουελ δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Το τέλος ήρθε τα Χριστούγεννα του 2016.

Ο Φαντί είπε ότι είχαν μαλώσει το περασμένο βράδυ και εκείνος κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητο. Την ημέρα των Χριστουγέννων επέστρεψε στο σπίτι και πήγε στο μπάνιο του Μάικλ. «Τον άγγιξα, αλλά ήταν παγωμένος», σημείωσε.

Είχε περάσει τις τελευταίες του ημέρες τρώγοντας junk food, συντροφιά με εκδιδόμενους στην έπαυλή του, στο βόρειο Λονδίνο. Έβλεπε επεισόδια της σαπουνόπερας «Coronation Street» καταναλώνοντας παγωτά «Haagen Danz».

«Πέθανε ως μια αξιολύπητη, μοναχική και συντετριμμένη φιγούρα», κατά τον βιογράφο του…

Το βιβλίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μάικλ. Αμφισβητεί, δηλαδή, ότι στις 25 Δεκεμβρίου 2016 δεν έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αντίθετα, εκφράζει την άποψη πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του την προηγούμενη ημέρα, στην επέτειο του θανάτου της αγαπημένης του μητέρας, Λέσλι.

Κατά τον συγγραφέα, πολλοί φίλοι του θεωρούν πιο πιθανή την υπερβολική δόση, δεδομένου πως η τοξικολογική έκθεση δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ.

Βέβαια, η οικογένειά του επιμένει πως πέθανε από φυσικά αίτια. Άλλωστε, η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακά και ηπατικά προβλήματα.