Η αποκάλυψη της διάσημης τραγουδίστριας:Όταν η Σακίρα έχασε τη φω νή της

30 Νοεμβρίου 2019 17:00

Η φωνή της την έκανε διάσημη και πλούσια. Χάρη σε αυτή, η Σακίρα έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους. Και ξαφνικά… χάθηκε. Ήταν στα τέλη του 2017, όταν η Σακίρα φοβήθηκε ότι μπορεί να μην τραγουδήσει ποτέ ξανά. Έπειτα από αιμορραγία στις φωνητικές χορδές της, μετά βίας μπορούσε να μιλήσει. «Πάντα σκεφτόμουν ότι θα υπάρξουν κάποια πράγματα στη ζωή μου που θα χαθούν, όμως η ομορφιά, η νιότη. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι η φωνή μου θα με εγκαταλείψει, ήταν η ταυτότητά μου. Οταν δεν μπορούσα να τραγουδήσω, ήταν αβάσταχτο. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήμουν τόσο στεναχωρημένη», δηλώνει στον Guardian, περιγράφοντας αυτή την δύσκολη περίοδο για τη ζωή της.

«Μιλούσα με νοήματα»

Για να ξεκουράσει τη φωνή της, η Κολομβιανή σταρ για περιόδους δεν μιλούσε καθόλου. «Επρεπε να επικοινωνώ με νοήματα και κανένας δεν με καταλάβαινε». Η κατάσταση κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Τα παιδιά της τότε ήταν μόλις 2 και 4 ετών. Δεν ήξεραν να διαβάζουν, οπότε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους γράφοντας. Η Σακίρα παραδέχεται ότι ποτέ δεν έχει τσακωθεί τόσο πολύ με τον σύζυγό της, τον σταρ της Μπατσελόνα Ζεράρ Πικέ, όσο την περίοδο που δεν μπορούσε να μιλήσει. «Λέει για πλάκα ότι θα περίμενε κανείς ότι θα ήθελες να σταματήσει να μιλάει η σύζυγός σου. Αλλά όταν έπρεπε να μείνω σιωπηλή, ένιωθε σαν ένας πρώην κατάδικος που αποκτά την ελευθερία του και δεν ξέρει τι να την κάνει», περιγράφει η σταρ της ποπ. Πώς κατάφερε να μείνει θετική μέσα σε αυτή την κατάσταση; «Δεν ήμουν. Ήμουν τόσο απαισιόδοξη. Ήμουν πικρόχολη. Ο Ζεράρ είδε τον χειρότερο εαυτό μου», απαντά αφοπλιστικά. Οι γιατροί της είπαν ότι χρειαζόταν επέμβαση, αλλά δεν πείστηκε ότι αυτό θα έφερνε αποτέλεσμα. Αντί να μπει στο χειρουργείο, δοκίμασε την ύπνωση, τον διαλογισμό, πήγε ακόμη και στη Λούρδη για να πάρει αγιασμό. «Χρειαζόμουν είτε επέμβαση, είτε θεϊκή παρέμβαση», λέει. Όταν τελικά η φωνή της επέστρεψε, χωρίς επέμβαση, «ένιωθα σαν να είχα ζήσει κάποιου είδους θρησκευτική εμπειρία», θυμάται.

Ταινία για την περιοδεία

Εξαιτίας του προβλήματος, η Σακίρα είχε αναγκαστεί να αναβάλει την περιοδεία της με τίτλο «El Dorado». Τώρα, βγαίνει ταινία με αυτό το τουρ. Πιστεύει ότι η περιπέτεια αυτή την έκανε καλύτερη τραγουδίστρια. Για εκείνη, κάθε βραδιά στη σκηνή κατά τη διάρκεια της περιοδείας, «ήταν ένα δώρο». «Ψάχνεις την επιβεβαίωση ότι είσαι καλή, ότι αρέσεις στους ανθρώπους. Ομως αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Ημουν εκεί γιατί ήθελα να νιώσω την απόλαυση του να τραγουδάς», εξηγεί η Σακίρα, που τώρα ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη κοινή εμφάνισή της με την Τζένιφερ Λόπεζ στο Super Bowl, τον Φεβρουάριο.