Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Κλαίγαμε στην τελευταία παράσταση, αλλά δεν ξέραμε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιουνίου 2022 13:45

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Κλαίγαμε στην τελευταία παράσταση, αλλά δεν ξέραμε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μίλησε για τα πρώτα χρόνια του στην τηλεόραση σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης, πριν έρθει στην Αθήνα, για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ αναφέρθηκε με τρυφερότητα στη σχέση με τη σύντροφό του

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και αποκάλυψε στιγμές από την πρώτη του επαφή με την τηλεόραση και αναμνήσεις από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Έκανα εκπομπές σε κανάλι της Κοζάνης. Όταν έφυγα από την Κοζάνη πήγα ένα βράδυ και πήρα τις κασέτες -δεν το έχω πει ποτέ- “κάτσε μην γίνω ποτέ γνωστός”. Μόνο εγώ τα έχω. Γι’ αυτό και μετά έγινα ηθοποιός. Είχε πολλή επιτυχία. Έγινα πάρα πολύ γνωστός. Είχα συνηθίσει να με κοιτάνε. Ήμουν η φίρμα του χωριού. Ήμουν όλη τη μέρα κάθε μέρα για αυτή την εκπομπή».

«Μεγάλωσα μέσα σε γυναίκες, Μου άρεσε να ακούω ιστορίες γυναικών. Δεν καταλάβαινα ότι ήταν συν σε μια επικοινωνία με μια γυναίκα. Η μάνα μου δεν άφηνε να γίνεται πολύ κουτσομπολιό».

Για τη σύντροφό του Αγοραστή Αρβανίτη είπε:

«Γνωριστήκαμε τυχαία εκτός χώρου. Πήγα για ένα ποτό, ήρθαν όλοι επειδή ήμουν γνωστός, εκείνη όχι. Μου άρεσε. Έκανα εγώ το πρώτο βήμα. Γενικότερα όταν θέλω κάτι θα το διεκδικήσω.

Είχε ένα ένστικτο πάνω στη δουλειά που ούτε επαγγελματίας ηθοποιός δεν το έχει. Είμαι πολύ ερωτευμένος. Υπάρχει μια βαθιά αγάπη και ένας σεβασμός και μια εκτίμηση. Ακόμη υπάρχει η σπίθα όταν κοιτιόμαστε 13 χρόνια μετά. Σίγουρα δεν πρέπει να αφήνεις τα πράγματα».

Η Μελωδία της Ευτυχίας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Τότε παίξαμε περίπου τέσσερις μήνες και δεν θυμάμαι πότε ακριβώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρρώστησε. Είχαμε διπλή διανομή στον δικό μου ρόλο μαζί με ένα άλλο παιδί και θυμάμαι πως την μέρα που εγώ δεν ήταν να παίξω, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα παίξουμε όλοι γιατί “θα είναι η τελευταία παράσταση”. Εμείς δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Την ακούγαμε ότι έβηχε τον τελευταίο καιρό αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο».

«Πήγαμε στο θέατρο και ήταν ένα πάρτι η τελευταία παράσταση. Ήμασταν όλοι πάνω, διπλοί ρόλοι, έκανε πλάκα η Αλίκη και στο τέλος κλαίγαμε πάρα πολύ στην υπόκλιση. Εμείς όμως κλαίγαμε πιο πολύ τότε που θα σταματούσε η παράσταση και όλη αυτή η παρέα. Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα», είπε στη συνέχεια.

«Ήμουν στην Χαλκιδική και άκουσα πως φώναζαν κάποιες κυρίες ότι πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμάμαι ότι μούδιασα, τα έχασα. Εκείνο το τρίμηνο, τετράμηνο την έζησα και δεν πίστευα ότι αυτή η τόσο ζωντανή κυρία που πριν λίγο ήμασταν μαζί στη σκηνή… πότε πρόλαβε και έγινε όλο αυτό το πράγμα. Μου είχε φανεί πάρα πολύ περίεργο».