Τομ Χανκς: «Ήμουν εντελώς ηλίθιος με τον διαβήτη»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Ιουνίου 2022 21:00

Ο Τομ Χανκς παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε πολλά και σημαντικά λάθη όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό θέμα με την υγεία του.

Ο χολυγουντιανός αστέρας Τομ Χανκς διαγνώστηκε παλαιότερα με διαβήτη. Εντούτοις, δεν ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών, με συνέπεια να προκύψουν προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο βρετανικό περιοδικό «Radio Times», χαρακτήρισε τον εαυτό του «εντελώς ηλίθιο»!
Και αυτό επειδή απέκτησε διαβήτη έπειτα από λανθασμένες επιλογές του.

Ο Χανκς αποκάλυψε το πρόβλημά του το 2013. Ήταν καλεσμένος στο «Late Show» του Ντέηβιντ Λέτερμαν και εκεί δήλωσε: «Πήγα στον γιατρό και μου είπε ‘ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Έχεις διαβήτη τύπου 2, αγαπητέ’.

Μετά, με ενημέρωσε πως είναι μία κατάσταση την οποία μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή».

Όμως, ο διάσημος ηθοποιός αδράνησε και δεν έκανε όσα του είπε ο γιατρός. «Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω με το να πετάω το ψωμάκι από τα μπέργκερ μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω από αυτό», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αποτελώ κομμάτι της τεμπέλικης γενιάς Αμερικανών που απλώς περνούσε καλά. Και τώρα βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας εξαιτίας αυτού. Οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, για χάρη των ρόλων μου, όπως στην ταινία ‘Castaway’ και στην ταινία ‘Philadelphia’, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα.

Ήμουν τελείως ηλίθιος.

Αν είχα πιο ισορροπημένη διατροφή όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα».

Κατά τους επιστήμονες, όποιος διαγνωστεί ως προδιαβητικός, αρκεί να χάσει το 5% με 10% του σωματικού του βάρους για να ελέγξει την κατάσταση. Σύμφωνα με το «Johns Hopkins Medicine», αυτή η αλλαγή είναι ικανή να μειώσει κατά 58% την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

Πάντως, από ένα σημείο και μετά, ο Χανκς αποφάσισε να πάρει το θέμα πιο σοβαρά. Έτσι, προχώρησε σε κάποιες αλλαγές που τον ωφέλησαν.

«Προσπαθώ κάθε ημέρα να αθλούμαι από μία ώρα. Κάνοντας έστω διάδρομο ή βγαίνοντας για μια απλή βόλτα με τον σκύλο μου», υπογράμμισε.

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής έχει χάσει πολύ βάρος το τελευταίο διάστημα. Mάλιστα, εμφανίστηκε σαφώς αδυνατισμένος στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών για τη νέα του ταινία «Elvis».