Ξανθά μαλλιά: 5 tips για να τα προστατεύσεις από τον ήλιο

Συντάκτης: Newsroom

19 Ιουνίου 2022 18:46

Ξανθά μαλλιά: 5 tips για να τα προστατεύσεις από τον ήλιο

Έχουμε ήδη καλωσορίσει το καλοκαίρι. Και πρέπει να προστατεύσουμε τόσο το δέρμα μας όσο και τα μαλλιά μας από τον ήλιο.

Όσον αφορά τα μαλλιά, ειδικά αν είσαι ξανθιά και θέλεις να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου, να μην ξεθωριάσουν και να μην αφυδατωθούν πάρε χαρτί, στυλό και σημείωσε.

5 tips για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Έλαιο σε μορφή σπρέι που περιέχει σύνθεση του SPF

Η πρώτη κίνηση πριν βγεις από το σπίτι είναι να βάλεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σου ένα έλαιο σε μορφή σπρέι που περιέχει σύνθεση του SPF. Εκτός από την προστασία προσφέρει και ενυδάτωση.

Ενυδατική μάσκα μαλλιών

Τόσο ο ήλιος όσο και η θάλασσα αφυδατώνουν τα μαλλιά και ειδικά το ξανθό χρώμα. Για αυτό πρέπει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να βάζεις ενυδατική μάσκα στα μαλλιά σου.

Προϊόντα περιποίησης για ξανθά μαλλιά

Είναι προϊόντα που κάνουν θαύματα! καθώς εξουδετερώνουν τους πράσινους ή πορτοκαλί τόνους, φωτίζουν το χρώμα και παράλληλα το προστατεύουν από τη φθορά. Ένα τέτοιο προϊόν πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου.


Κοντίσιονερ με χρώμα

Είναι μια ενναλακτική αντί για conditioner, επιλέγεις ένα προϊόν με χρώμα που θα κρατήσει το χρώμα των μαλλιών σου και θρέφει την τρίχα. Οι ειδικοί προτείνουν, αν περνάς αρκετές ώρες στην παραλία, να εφαρμόζεις μια γενναία ποσότητα conditioner στις άκρες μόνο των μαλλιών.

Πες «όχι» στις συσκευές θερμότητας

Άσε στην άκρη τις συσκευές θερμότητας το καλοκαίρι καθώς ταλαιπωρούν και φθείρουν την τρίχα. Άσε τα μαλλιά σου ελεύθερα!