Alessandro Safina: Ο γοητευτικός Ιταλός τενόρος που έρχεται σήμερα στην Αθήνα και οι απαιτήσεις του

Συντάκτης: Newsroom

22 Ιουνίου 2022 21:30

Ο Alessandro Safina είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ποπ Όπερας. Σπούδασε όπερα στην Φλωρεντία και αμέσως ανακάλυψε ένα μουσικό στυλ που συνδυάζει το λυρικό τραγούδι με την ποπ μουσική, ένα δικό του μοναδικό στυλ που οι κριτικοί το ονόμασαν “Pop Op”.

Ο γοητευτικός Ιταλός που κάνει τον γυναικείο πληθυσμό να παραμιλά σε κάθε του εμφάνιση, ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής καθώς προσέχει πολύ την εμφάνιση του. Επίσης η σουίτα στην οποία μένει θέλει να έχει γυμναστήριο και να είναι κοντά στην θάλασσα. Κι αυτό γιατί μετά την συναυλία θέλει οπωσδήποτε να πάει για μπάνιο στην θάλασσα για να τον βοηθήσει να φύγeι η ένταση. Ο Ιταλός τενόρος δίνεται πραγματικά πάνω στην σκηνή ερμηνεύοντας κλασσικά Ιταλικά τραγούδια αλλά και άριες που θα δώσουν άλλη νότα στην βραδιά. κερδίζοντας έτσι και τον πιο απαιτητικό θεατή. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η εμφάνιση του τα εισιτήρια βγήκαν sold out.

Στα live του συνδυάζει διάσημες άριες με σπουδαία ροκ και ποπ τραγούδια. Έγινε διάσημος από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο “Pop Opera” το οποίο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Εκεί μας παρουσίασε και την μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι “Luna”. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους Pop καλλιτέχνες.

Πέρα από τα διάσημα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, συμμετέχει και στο soundtrack της ταινίας Moulin Rouge!,τραγουδώντας το “Your Song” του Έλτον Τζον σε ντουέτο με τον ηθοποιό Γιούαν Μακ Γκρέγκορ. Όταν ρωτήθηκε αν έχει προσωπικό σύνθημα, απάντησε στον Guardian: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας».
Ο Alessandro Safina έρχεται στο CT Garden Theater σε μια μοναδική συναυλία και με ζωντανή ορχήστρα για να αποδείξει την δύναμη της μουσικής, γιατί η όπερα είναι μια μοναδική εμπειρία όταν συνδυάζεται με μελωδίες που έχουν κερδίσει την καρδιά μας.