Βίλα Κοντομηνά: Βγαίνει αύριο (24/6) στο «σφυρί» – η κόρη του έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Ιουνίου 2022 19:34

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός της μονοκατοικίας του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα καθώς η κόρη του, Μαρία, δεν δικαιώθηκε στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει.

Η Μαρία Κοντομηνά, κόρη του εκλιπόντος επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά δεν κατάφερε να «μπλοκάρει» τον πλειστηριασμό του σπιτιού του πατέρα της στην Ύδρα. Είχε προσφύγει κατά της Eurobank, που είναι η επισπεύδουσα, με ασφαλιστικά μέτρα. Εκδικάστηκαν σήμερα Πέμπτη αλλά η ετυμηγορία ήταν αρνητική για εκείνη.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι οφειλές βαραίνουν την εταιρεία «Διευρωπαϊκή Επενδύσεων – Οικονομικοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων».

Η κατάσχεση έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2021 από τη Eurobank έναντι 200.000 ευρώ (αποτελούν μέρος της συνολικής απαίτησης), η οποία είχε εγγράψει προσημείωση από το 2010 για 2,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εντυπωσιακό ακίνητο στην Ύδρα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Πρόκειται για μονοκατοικία 470 τ.μ. και βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, πάνω από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.055.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν βγει στο «σφυρί» και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο, σε ηλικία 82 ετών.

Το σπίτι στην Ύδρα περιήλθε στην ιδιοκτησία της εταιρείας «Διευρωπαϊκή Επενδύσεων – Οικονομικοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» το 1995.

Το οικόπεδο, έκτασης 363,14 τ.μ., βρίσκεται στον Κάβο. Η οικία, κατά την αρχική της φάση αποτελείτο από έξι κύρια δωμάτια και λοιπά χρειώδη, επιφανείας 230,22 τ.μ., με βοηθητικό χώρο επιφάνειας 69,50 τ.μ.

Η μονοκατοικία έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις κατόψεις από τον φάκελο της οικοδομικής αδείας, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες:
– Στην πρώτη στάθμη περιλαμβάνει υδατοδεξαμενή βάσει εγκεκριμένων σχεδίων.

– Στη δεύτερη στάθμη υπάρχει κύριος χώρος 220,22 τ.μ., ενώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 5,25 τ.μ. κάτω από εξωτερική κλίμακα ανόδου στον όροφο, και ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας 45,40 τ.μ., με αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί.

– Στην τρίτη στάθμη βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 227,74 τ.μ., όπου επίσης υπάρχουν υπό τακτοποίηση αυθαίρετες επεκτάσεις.

Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Η στάθμη κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό (λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους).

Σε παραπάνω στάθμη περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

Έχει δάπεδα και εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής. Για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας.

Για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, βάσει συγκριτικών στοιχείων και με δεδομένη την ποιότητα κατασκευής – ανακατασκευής, την άριστη θέση με άμεση πρόσβαση από και προς το λιμάνι, αλλά και την απεριόριστη θέα, προέκυψε ως εύλογη τιμή τα 4.551,50 ευρώ τ.μ.