Μάγκι Τζίλενχαλ: Στις Σπέτσες για διακοπές και… σινεμά

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Ιουνίου 2022 17:03

Στις Σπέτσες βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Μάγκι Τζίλενχαλ με τον σύζυγό της, Πίτερ Σάρσγκαρντ και τις δύο κόρες τους.

Η χολιγουντιανή ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάγκι Τζίλενχαλ επέστρεψε στο νησί του Αργοσαρωνικού έπειτα από δύο χρόνια. Το καλοκαίρι του 2000 η 44χρονη σταρ ολοκλήρωσε εκεί τα γυρίσματα της ταινίας της «Η χαμένη κόρη». Το φιλμ πρόκειται να προβληθεί την Τετάρτη στις Σπέτσες παρουσία της ίδιας.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου). Παράλληλα, πήρε το Βραβείο Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας.

Η Τζίλενχαλ και ο Σάρσγκαρντ έφτασαν στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες με αφορμή το 12ο Athens Open Air Film Festival, όπου πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια πρεμιέρα του φιλμ. Σε αυτό συμμετέχει και ο σύζυγος της Τζίλενχαλ.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού».

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα αφού ευχαρίστησε εγκάρδια το Athens Open Air Film Festival για την προβολή και τη φιλοξενία σημείωσε: «Πόσο υπέροχο που η προβολή γίνεται κάτω από την εντυπωσιακή σελήνη, ειδικά για ένα φιλμ που μιλάει για τις γυναίκες, τον ωκεανό, την Ελλάδα και τα νησιά».

Η προβολή στις Σπέτσες πρόκειται να γίνει στο Ciné Titania και αναμένεται να την παρακολουθήσει πλήθος κόσμου. Το «παρών» θα δώσει και ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στις Σπέτσες. Φυσικά, αναδεικνύει τα πιο όμορφα σημεία της, όπως ο απόμερος κόλπος της Ζωγεριάς, η Κουνουπίτσα, το γραφικό λιμάνι της Ντάπιας, το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel και η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή.

Στους συντελεστές της ταινίας περιλαμβάνονται πολλοί Έλληνες, όπως οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Βέβαια, η Τζίλενχαλ και ο Σάρσγκαρντ συνδυάζουν στις Σπέτσες δουλειά και διακοπές καθώς απολαμβάνουν τις ομορφιές του κοσμοπολίτικου νησιού. Μάλιστα, δεν έχουν έρθει μόνοι τους στην Ελλάδα. Μαζί τους είναι και οι δύο κόρες τους, Γκλόρια και Ραμόνα Σάρσγκαρντ.