Ο αντικαπνιστικός ήρθε μαζί με το smirting…

5 Δεκεμβρίου 2019 18:18

kapni

Κι όμως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει και τα θετικά της για τους καπνιστές καθώς, το φλερτ γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στα καπνιστήρια που έχουν στηθεί έξω από μαγαζιά και άλλους κλειστούς χώρους.
Εκεί όντας άγνωστοι μεταξύ αγνώστων αρχίζουν να μιλούν και να επικοινωνούν, κάτι οποίο έχει σαν συνέπεια την αύξηση των φλερτ.
Οι Αθηναίοι -όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες- έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που ονομάζεται smirting. Λέξη σύνθετη, προέρχεται από το smoking και το flirting. Δηλαδή, καπνίζω και φλερτάρω με τους διπλανούς μου. Και πώς να μην φλερτάρεις άλλωστε, αφού οι έξυπνοι μαγαζάτορες δημιούργησαν γωνιές έξω από τα καταστήματά τους -κάποιες μάλιστα θερμαινόμενες- τοποθέτησαν τραπεζάκια και μαξιλάρες και πριμοδότησαν ένα απλό τσιγάρο με τα benefits μιας επιτυχημένης εξόδου. Οι ψυχολόγοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί με άλλους εξοστρακισμένοι σε μια αρνητική κατάσταση, η αυτοπεποίθησή τους τονώνεται περισσότερο από όσο σε φυσιολογικές συνθήκες. Αυτό πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και μπορεί να ξυπνήσει ακόμη και τις πεταλούδες που βρίσκονται σε λήθαργο στο στομάχι σας.

Το smirting ξεκίνησε αρχικά από την Ιρλανδία τον Ιανουάριο του 2004 με την καθολική απαγόρευση (ναι, από τότε υπάρχει στην Ιρλανδία). Οι επιχειρηματίες που είχαν τις παμπ και τα μπαρ δημιούργησαν μικρούς εξωτερικούς χώρους για τους καπνιστές. Εκεί ήταν πολύ εύκολο να γνωριστούν μεταξύ τους, να πιάσουν κουβέντα και γενικά να έρθουν πιο κοντά από ό,τι αν βρίσκονταν με τις παρέες τους μέσα στο μπαρ.
Σήμερα, που το φλερτ είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα, το smirting αποτελεί την τέλεια αφορμή να μην ανάψεις ποτέ ξανά το τσιγάρο σου μέσα. Ένας αναπτήρας, η αμηχανία της εξορίας, ένα τασάκι, είναι η αφορμή. Για τα υπόλοιπα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.