Αθηνόδωρος Προύσαλης: Πώς σταμάτησε τη συνήθεια του Κωνσταντάρα να δίνει… φάπες!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Ιουνίου 2022 23:28

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε τη συνήθεια να μοιράζει… φάπες στους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργαζόταν στις ταινίες, όμως ο Αθηνόδωρος Προύσαλης βρήκε τον τρόπο να τον κάνει να σταματήσει!

Ο σπουδαίος ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας έριχνε καρπαζιές σε συναδέλφους του και ανάμεσα στους… τυχερούς ήταν και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Πολλές φορές αυτό το απαιτούσε το σενάριο των υπέροχων ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε και ο συνηθισμένος αποδέκτης ήταν ο Αλέκος Τζανετάκος.

Κάποιες άλλες φορές, πάντως, το έκανε στα γυρίσματα ή στις παρέες, με φιλική διάθεση ή για να αστειευτεί. Επειδή, πάντως, είχε βαρύ χέρι, πολλές φορές έκανε τον άλλον να πονάει, χωρίς βέβαια να το θέλει! Αυτό ήταν το στιλ του…

Σχεδόν, κανένας, όμως δεν τόλμησε να αντιδράσει. Δεν ήταν εύκολο, άλλωστε, μιας και ήταν τέτοια η προσωπικότητά του που δύσκολα κάποιος θα έβρισκε το κουράγιο να του αντιμιλήσει.

Υπήρξε μόνο μία εξαίρεση: ο Αθηνόδωρος Προύσαλης!

Ο αξέχαστος ηθοποιός διηγήθηκε την ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Κοίτα τι έκανες».

https://www.youtube.com/watch?v=9aARx5DkO0c

Είπε χαρακτηριστικά: «Του άρεσε να δίνει καρπαζιές. Παίζουμε μια ταινία (σ.σ. «Ο τρελοπενηντάρης») όπου είμαστε από την αρχή ως το τέλος μαζί. Υποδύομαι τον γραμματέα του, ο οποίος μάλιστα του κάνει όλη την ώρα παρατηρήσεις.

Στις πρόβες που κάναμε λοιπόν εκεί μου δίνει ένα… μπατσάκι. Λέω εγώ από μέσα μου ‘δοκιμάζει τώρα αυτός’.

Περνάνε δυο ημέρες, σε μια άλλη πρόβα… τακ, δεύτερο μπατσάκι, λίγο πιο δυνατό. Έδινε σε όλους…

Το τρίτο μπατσάκι το πήρε μάλιστα και η κάμερα, έγινε πάνω στο γύρισμα και υπάρχει στην ταινία, το είδα μετά.

Εγώ λοιπόν περίμενα αυτό το τρίτο μπατσάκι. Και μόλις τελείωσε η σκηνή του λέω: ‘Κύριε Κωνσταντάρα, θα σας παρακαλέσω πολύ να μη με χτυπάτε, διότι προ διμήνου έπαθα μια διάσειση εγκεφάλου και μου είπε ο γιατρός να προσέχω πολύ’.

Γυρίζει λοιπόν και μου λέει: ‘Α, ρε κερατά Προύσαλη, μου κόβεις τον βήχα, ε;;;’».