Βερόνικα Αργέντζη: Η μεγάλη απώλεια, η συμβουλή της Βλαχοπούλου και το λουλούδι της Αλίκης

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Ιουλίου 2022 19:00

Η Βερόνικα Αργέντζη υπήρξε από τα sex symbols της δεκαετίας του 1990.

Η ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη είχε στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα χάρη στην ομορφιά της και φυσικά και το ταλέντο της.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη σειρά «Τμήμα Ηθών» του ΑΝΤ1. Αμέσως ξεχώρισε, ενώ μέσα από το σίριαλ γνώρισε τον σεναριογράφο Διονύση Αντύπα.

Ερωτεύτηκαν και αργότερα παντρεύτηκαν. Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη που ολοκλήρωσε την ευτυχία τους.

Η Αργέντζη αφοσιώθηκε στο μεγάλωμά της και έβαλε την υποκριτική σε δεύτερη μοίρα. «Είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να το κάνω.

Είχα ανάγκη να καλυτερεύσω τον εαυτό μου, να προστατεύσω την οικογένειά μου, να δω τι είναι πραγματικά αυτά τα οποία θα ήθελα να κάνω.

Με πίεσε και η πολύ μεγάλη δημοσιότητα και ήθελα να έχω το χρόνο μου και να τη διαχειριστώ και λίγο απ’ έξω», είχε πει παλαιότερα σχετικά με την απόφαση να αποτραβηχθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Και πρόσθεσε: «Ήταν πιο ανέμελα τα πράγματα εκείνη την εποχή και την ίδια στιγμή για ένα 19χρονο κορίτσι πιο επιθετικά. Θα χρειαζόταν ίσως να ήταν αυτό σε ένα μεγαλύτερο διάστημα για να έχεις την ωριμότητα να το διαχειριστείς.

Εγώ θα πω ότι δούλευα 22 ώρες το 24ωρο τότε, με πολύ μεγάλη κούραση αλλά και πολύ μεγάλη ευτυχία. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω.

Δεν με αφορούσε ο τίτλος του sex symbol, οπότε δεν ξέφυγα από πουθενά. Εγώ δεν ήμουν καθόλου έτσι. Βασανιζόμουν πολύ με αυτό το ‘πολύ ωραία γυναίκα’ και το είδα πολλά χρόνια μετά και είπα ‘τελικά, ήμουν πολύ ωραίο κορίτσι’».

Πριν από τρία χρόνια, όμως, δέχθηκε ένα σκληρό «χτύπημα» από τη μοίρα καθώς έχασε τον σύζυγό της, Διονύση Αντύπα. Ήταν μαζί για 25 χρόνια.

Σε άλλη συνέντευξή της, η Αργέντζη θυμήθηκε μία συμβουλή που της έδωσε η Ρένα Βλαχοπούλου, λέγοντας: «Βρέθηκα δίπλα σε μεγάλες κυρίες του θεάτρου κι έγιναν μάθημα για εμένα. Ήταν τρόπος διαχείρισης των προσωπικών μου δεδομένων αργότερα στην προσωπική μου ζωή κυρίως…

Η Ρένα Βλαχοπούλου μου έλεγε ‘Σταμάτα να πετάς μωρή τα λεφτά σου έτσι, δεν έρχονται πάντα τα λεφτά στη ζωή’. Πολλά μαθήματα που γίναν πράξεις στη ζωή μου και στο παιδί μου»

Τέλος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας», την τελευταία της αείμνηστης Αλίκη Βουγιουκλάκη σημειώνοντας: «Πάντα θα λέω για την Αλίκη. Θυμάμαι το τελευταίο λουλούδι στη ‘Μελωδία της Ευτυχίας’ … Μου το έδωσε στα χέρια και μου είπε στο αυτί ‘Θα είμαστε μαζί’».