Κούστας – Μέρμηγκα: Οι φωτογραφίες από τα χλιδάτα βαφτίσια της κόρης τους

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Ιουλίου 2022 19:30

Ένα παραμυθένιο τριήμερο έζησαν οι περίπου τριακόσιοι υψηλοί προσκεκλημένοι του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Μέρμηγκα, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες βάφτισαν την κόρη τους Στεφανία στη Βενετία.

Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η σύζυγός του Δήμητρα Μέρμηγκα επέλεξαν το μυστήριο να λάβει χώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία. Είναι η παλαιότερη ορθόδοξη ελληνική εκκλησία στη Δύση.

Το ζευγάρι έχει διοργανώσει και κατά το παρελθόν λαμπερά και χλιδάτα events, τόσο στον γάμο τους όσο και στη βάπτιση της πρώτης τους κόρης.

Οι καλεσμένοι αποτελούσαν μέλη της επιχειρηματικής και εφοπλιστικής αφρόκρεμας. Οι προσκλήσεις που έλαβαν ήταν εντυπωσιακές: από ένα χρυσό κουτί πρόβαλε μια τρίπτυχη κατασκευή που απεικόνιζε ένα υπέροχο βενετσιάνικο παλάτι.

Οι περισσότεροι καλεσμένοι έφτασαν στη Βενετία με ειδικά ναυλωμένη πτήση της Aegean. Διέμειναν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Από την πλευρά του, το ζεύγος Κούστα προτίμησε το σκάφος τους «Belita».

Στην αρχή πραγματοποιήθηκε welcome party. Το εκλεπτυσμένο μενού, του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin σεφ, Τσίκο Σερέα, περιλάμβανε κυρίως θαλασσινά.

Τη διασκέδαση των καλεσμένων ανέλαβε η Άννα Βίσση. Έκλεψε τις εντυπώσεις φορώντας ολόσωμη φόρμα με κρόσσια του Βρεττού Βρεττάκου.

Ο Κούστας, μάλιστα, τη συνόδευσε στο πιάνο στην ερμηνεία της στο τραγούδι της «Δώδεκα».

Από την πλευρά της, η Κούστα, η Αρετή Δαλακούρα, η Σήλια Κριθαριώτη και η Ράνα Ζέιν χόρεψαν με τις επιτυχίες της.

Το Σάββατο ακολούθησε η βάπτιση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με την ιστορική κολυμπήθρα του 1800.

Νονά ήταν η Χριστιάνα Καίσαρη. Έλαμπε στη λευκή δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη, η οποία επιμελήθηκε και τα βαφτιστικά ρούχα της νεοφώτιστης.

Ο σταυρός, τα μαρτυρικά και οι μπομπονιέρες είχαν όλα την υπογραφή Kessaris.

Το βράδυ ακολούθησε δεξίωση στο περίφημο Palazzo Scuola Grande Di San Rocco, που ήταν υπέροχα στολισμένο με συνθέσεις λουλουδιών.

Στο κοκτέιλ οι καλεσμένοι απόλαυσαν κλασικά κομμάτια του Μάριου Φραγκούλη.

Ο χώρος ήταν διακοσμημένος με χιλιάδες λουλούδια.

Το μενού είχε καπουτσίνο σουπιάς, risotto passi d’oro, καβουρδισμένο αστακό με τραγανή σαλάτα, κάνναβη και καπνιστή πάπρικα. Το επιδόρπιο ήταν σοκολάτα, φουντούκι και καφές.

Το γκλαμ τριήμερο ολοκληρώθηκε με αποχαιρετιστήριο brunch της Κυριακής στην ταράτσα του ξενοδοχείου «Danieli» με θέα τις γόνδολες.

O Γιάννης Κούστας κρατούσε χαρούμενος στην αγκαλιά του τη κόρη του τη Στεφανία, δίπλα στη σύζυγό του.