Ντέιβιντ Γουόρνερ: Έπεσε η αυλαία για τον ηθοποιό του «Τιτανικού»…

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Ιουλίου 2022 21:20

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ντέιβιντ Γουόρνερ, ηθοποιός που συμμετείχε στη θρυλική ταινία «Τιτανικός».

Ο ηθοποιός Ντέηβιντ Γουόρνερ έπασχε από καρκίνο και έδωσε σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, πέθανε από ασθένεια «που σχετίζεται με τον καρκίνο» στο «Denville Hall», ένα ίδρυμα φροντίδας για ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος.

«Θα λείψει πολύ από εμάς, την οικογένειά του και τους φίλους του και θα τον θυμόμαστε ως έναν καλόκαρδο, γενναιόδωρο και συμπονετικός άντρα, σύντροφο και πατέρα, του οποίου η κληρονομιά της εξαιρετικής δουλειάς του έχει αγγίξει τις ζωές τόσων πολλών όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι», ήταν τα πρώτα λόγια της οικογένειάς του, που επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση μέσω ανακοίνωσης, την οποία μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο.

Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1941 στο Μάντσεστερ.

Η παιδική του ηλικία ήταν δύσκολη καθώς συνοδεύτηκε από συχνές μετακομίσεις λόγω των επαγγελματικών του πατέρα του.

Ο εκλιπών φοίτησε συνολικά σε οκτώ σχολεία και δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στις εξετάσεις. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έφηβος και από τότε δεν ξαναείδε τη μητέρα του, μέχρι τον θάνατό της.

Αφού πέρασε από πολλά επαγγέλματα, γράφτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art) και αργότερα στη Βασιλική Εταιρεία του Σαίξπηρ (Royal Shakespeare Company).

Τελικά, εμφανίστηκε στο δράμα «Άμλετ» με μεγάλη επιτυχία και έγινε πασίγνωστος σε ηλικία 24 χρονών.

Από τότε έλαβε μέρος σε πλήθος έργων και έκανε διεθνή καριέρα και στον κινηματογράφο.

Οι πιο γνωστοί ρόλοι του ήταν στην «Προφητεία» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, το «Time Bandits» του Τέρι Γκίλιαμ και τον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.

Ήταν παντρεμένος με τη Χάριετ Λίντγκρεν από το 1969 ως το 1972. Η δεύτερη σύζυγός του, από το 1979, ήταν η Σίλα Κεντ, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Λιούκ.

Έμεινε δεκαπέντε χρόνια στο Χόλιγουντ, όπου και ανέλαβε και αρκετούς ρόλους στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίων στο «Star Trek», για το οποίο έπαιξε συνολικά τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, το «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς και το «Doctor Who».