Αν Χες: Η τέφρα της θα ταφεί στο ιστορικό νεκροταφείο των αστέρων του Λος Άντζελες

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Αυγούστου 2022 10:45

Η τέφρα της ηθοποιού Αν Χες θα ταφεί στο Hollywood Forever Cemetery, το ιστορικό νεκροταφείο των αστέρων του Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός Αν Χες άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών μετά από το τραγικό τροχαίο που είχε στις 5 Αυγούστου στο Λος Άντζελες.

Το μηχάνημα υποστήριξης ζωής της ηθοποιού απενεργοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου και αποτεφρώθηκε στις 18 Αυγούστου.

Η σπουδαία χολιγουντιανή σταρ Τζούντι Γκάρλαντ, o σκηνοθέτης Σέσιλ Ντε Μιλ, ο Ροδόλφο Βαλεντίνο και ο Μίκι Ρούνεϊ (Mickey Rooney), είναι μεταξύ των θρύλων που έχουν ταφεί στο ιστορικό κοιμητήριο.

Σημειωτέον πως η Χάτι ΜακΝτάνιελ, η πρώτη μαύρη βραβευμένη με Όσκαρ για τον ρόλο της ως Μάλι στο θρυλικό «Όσα παίρνει ο άνεμος», ήθελε να ταφεί εκεί αλλά όταν πέθανε το 1952, σε ηλικία 59 ετών, το νεκροταφείο ήταν μόνο για λευκούς.

Το νεκροταφείο των 53 στρεμμάτων θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά νεκροταφεία στον κόσμο με τους επισκέπτες να έρχονται στο χώρο για να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών, να κάνουν γιόγκα και να περπατήσουν ανάμεσα στις λίμνες και τα περίτεχνα μαυσωλεία.

Η Χες, μετά το δυστύχημα, νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση με «ανοξική εγκεφαλική βλάβη» (μια κατάσταση κατά την οποία ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου), σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της.

Το αυτοκίνητο της ηθοποιού προσέκρουσε σε διώροφο σπίτι στη συνοικία Μαρ Βίστα στο Λος Άντζελες στις 5 Αυγούστου με συνέπεια να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο κτίριο και να εκδηλωθεί φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Για μία εβδομάδα βρισκόταν στο νοσοκομείο αλλά τελικά αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη, που την κρατούσε στη ζωή.

Η ίδια επιθυμούσε να γίνει δωρήτρια οργάνων. Για τον λόγο αυτό έμεινε συνδεδεμένη με τα μηχανήματα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οργάνων της και να αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους για μεταμόσχευση.

Η Χες, μητέρα δύο παιδιών, εμφανίστηκε σε ταινίες μεταξύ των οποίων: «Donnie Brasco», «Έξι Ημέρες – Επτά Νύχτες», «Ξέρω τι Έκανες Πέρυσι το Καλοκαίρι» και την επανέκδοση του «Ψυχώ».