Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα του Μπιμπίλα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Σεπτεμβρίου 2022 09:30

Με την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας θα καταθέσει στη δίκη του γνωστού πρωταγωνιστή, Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση βιασμού το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Τα όσα θα πει, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπήρξε συνεργάτης για πολλά χρόνια και φίλος με τον Φιλιππίδη και τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου.

Μάλιστα, η τελευταία αναφέρθηκε στον Μπιμπίλα κατά την κατάθεσή της όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο στάδιο της προδικασίας. Και αυτό επειδή ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε ουσιαστικά την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της στον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ είχε προταθεί από τον Φιλιππίδη ως μάρτυρας υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του.

Ο Μπιμπίλας, όπως έχει πει, αγνοούσε το γεγονός ότι ο Φιλιππίδης τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στη συνέχεια, είχε αναφέρει, ότι είπε όσα γνώριζε στις Αρχές. «Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα, όπως είπαν κάποιοι», δήλωσε ο Μπιμπίλας.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάθεσης της Νίνου.

Η εξέταση της συζύγου του Φιλιππίδη υπήρξε μαραθώνια και κάλυψε τρεις συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν και για εκδίκηση από γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν έναν ρόλο», είπε στην κατάθεσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Νίνου.

«Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγό μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Όλα έγιναν για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης.

Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν ως άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο.

Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για έναν ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν.

Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της.