Φάρμα Κουτσιώφτη

27 Δεκεμβρίου 2019 20:22

Η «Φάρμα Κουτσιώφτη» είναι µία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1976 με αντικείµενο την πάχυνση µόσχων και την εµπορία νωπών κρεάτων.

Η εµπειρία, η επιστηµονική κατάρτιση και η σωστή διαχείριση αλλά και η ανάγκη για ποιοτικό και υγιεινό κρέας επέφεραν τη δηµιουργία νέων εκσυγχρονισµένων σταυλικών εγκαταστάσεων μεγάλης δυναµικότητας, οι οποίες βρίσκονται στο Μακροχώρι Βέροιας στη θέση “Παπά Βρύση” και µετρούν σήµερα πάνω από 950 µόσχους. Σήµερα, η «Φάρµα Κουτσιώφτη» συγκαταλέγεται ανάµεσα στις καλύτερες φάρµες της Ευρώπης.
Η διαρκής αναζήτηση της «Φάρµας Κουτσιώφτη» για την εξέλιξη του προϊόντος και την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρέατος οδήγησε στη συνεργασία µε το

Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του τµήµατος κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσµα ήταν η δηµιουργία ενός µοναδικού βόειου κρέατος που ονοµάστηκε «Άρωµα».
Το εκλεκτό αυτό τρόφιµο προέρχεται από επιλεγµένες φυλές βοοειδών όπως οι charolais – aubrac, limousin και blonde d’aquitaine. Τα νεαρά µοσχάρια εισάγονται από τη Γαλλία σε ηλικία 6 µηνών. Εκτρέφονται υπό τους ήχους κλασικής µουσικής στην πρότυπη µονάδα της «Φάρµας Κουτσιώφτη» και διατρέφονται µε ειδικό µίγµα που αποτελεί προϊόν ερευνητικού προγράµµατος του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τµήµατος της Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.

Το µίγµα αυτό είναι κατοχυρωµένο µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας (ΟΒΙ) και είναι εµπλουτισµένο µε ωµέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και µε αρωµατικά φυτά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσµος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το αποτέλεσµα είναι ένα κρέας εξαιρετικά τρυφερό, µε χαρακτηριστικό χρώµα και ασύγκριτο άρωµα. Το µοσχαρίσιο κρέας «Άρωµα» προσφέρει µια ξεχωριστή γευστική εµπειρία όπου οι αισθήσεις παρασύρονται από τα µοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η ξεχωριστή του γεύση, µετατρέπει το κρέας «Άρωµα» σε αντικείµενο πόθου αµέσως αφότου το δοκιµάσουµε.