Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη – Kαταθέτει στενή συνεργάτιδα του ηθοποιού

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Οκτωβρίου 2022 10:46

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Με την κατάθεση στενής και επί σειρά ετών συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα η δίκη του κατηγορούμενου ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9, ωστόσο μετατέθηκε για τις 10 καθώς προέκυψε ζήτημα με έναν δικηγόρο.

Κρίσιμη μέρα για την υπόθεση αναμένεται να είναι η Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει η κλήση των τριών ηθοποιών που πρότεινε η εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, η Θάλεια Ματίκα θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα στις τουαλέτες του θεάτρου ΗΒΗ να κλαίει, ενώ φέρεται να είχε και μια μικρή συνομιλία μαζί της.

Η Ζέτα Μακρυπούλια θα απαντήσει στο ερώτημα εάν υπήρξε θέση ρόλου προς αντικατάσταση στην παράσταση στο θέατρο ΗΒΗ και τέλος η Αλίνα Κωτσοβούλου, για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα, η πρώτη καταγγέλλουσα είχε πάει στο θέατρο ΗΒΗ.

Αργότερα αναμένεται να κληθούν οι ηθοποιοί Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Το αίτημα έλαβε χώρα μετά τις καταθέσεις μαρτύρων -και κυρίως του μπατζανάκη του Φιλιππίδη και φροντιστή του θεάτρου- σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρχε καθόλου καλή ακουστική στο χώρο και ό,τι συνέβαινε στα καμαρίνια ακούγονταν στη σκηνή.

Αντίθετα, αρνητική απάντηση έλαβε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η υπεράσπιση του Φιλιππίδη στο αίτημα της για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα με την σύζυγο του κατηγορούμενου θιασάρχη, Ελπίδα Νίνου.

Οι δικαστές με πλειοψηφία 5 προς 2 έκριναν ότι το αίτημα να εξεταστούν ο ένας απέναντι στον άλλον οι δύο μάρτυρες, δεν πρέπει να γίνει δεκτό. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος κατά την εκφώνηση της απορριπτικής στο αίτημα, απόφασης, το δικαστήριο έκρινε ότι τα ζητήματα που, κατά την υπεράσπιση, πρέπει να τεθούν ταυτόχρονα στον Μπιμπίλα και στη Νίνου, «δεν είναι κρίσιμα».