Βάλε καπελάκι και αλά Holmes, Sherlock Holmes (φωτογραφίες)

14 Μαρτίου 2019 15:24

Πόσο δεκτική είσαι στα καπέλα; Χειμώνα-καλοκαίρι, για τις Βρετανίδες τουλάχιστον, αποτελούν αναπόσπαστο αξεσουάρ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση που έχουν προσκληθεί σε κάποια επίσημη εκδήλωση, αλλά στην καθημερινότητά τους. Τώρα, βέβαια, στο Λονδίνο κάνει τσουχτερό κρύο, ενώ εδώ ήδη ήρθε η άνοιξη. Με τα όποια «τερτίπια» της.

Στο διά ταύτα όμως, κανένα ρόλο δεν παίζει το θερμόμετρο. Δες το κι αλλιώς εξάλλου: τα καπέλα, πέραν του ότι σε προστατεύουν και από τον δυνατό ήλιο -το καλοκαίρι- και από τις χαμηλές θερμοκρασίες -τον χειμώνα-, είναι υπέροχα. Ένα αξεσουάρ-στολίδι για το κεφάλι. Για όλα τα κεφάλια, για να ακριβολογώ. Γιατί όχι και για το δικό σου. Τόλμησέ τα, είναι hot trend και τώρα και το καλοκαίρι. Θα σου πρότεινα, μάλιστα, να μπεις λίγο παραπάνω στο τριπάκι της βρετανικής μόδας (so hip!), επιλέγοντας καπελάκι-μπερέ αλά Holmes. Sherlock Holmes. Ασορτί, δε, μ’ ένα καρό γιλεκάκι, θα κάνεις την υπέρβαση. Θα είσαι μια φίνα, μια βέρα κοκέτα, όπου κι αν βρεθείς.

Αν πάλι σού παραφαίνεται τολμηρό το πρότζεκτ, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα καπελάκι ρομαντικoύ τύπου, σε ρετρό κόψιμο. Και να του αλλάξεις τη διάθεση και τη διάσταση, π.χ. μ’ ένα λεοπάρ κολάν. Καθιστώντας το δηλαδή ένα τσακ πιο σέξι, με μια παραπάνω μοντερνιά.

TIP

Το καπέλο, κάθε καπέλο, είναι κομμάτι passe partout.  Ή θα έπρεπε να είναι. Και τα καρό αλλά τόσο μινιόν που φαντάζουν σχεδόν μονόχρωμα, όπως το αλά Sherlock, το δικό μου και τα καθαυτά μονόχρωμα. Ειδικά σε παστέλ, γήινες αποχρώσεις θα σου λύσουν τα χέρια. Θα κάνεις χίλιους-δυο συνδυασμούς και θα τα ευχαριστηθείς με την καρδιά σου.

Ντονατέλλα Αδάμου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο