Αποκλειστικό : ΜΑΥΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Στο χειρουργείο ο Λυκουρέζος

30 Δεκεμβρίου 2019 19:00

Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου καθώς ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη σπονδυλική στήλη έχει παρουσιάσει επιδείνωση διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου. Αυτό σημαίνει ότι ο κορυφαίος νομικός είναι απαραίτητο να υποβληθεί άμεσα (αμέσως μετά τις γιορτές) σε χειρουργική επέμβαση αφού αν δεν υπάρξει αποκατάσταση και θεραπεία, οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες…

Το θέμα με τον συγκεκριμένο σπόνδυλο δεν είναι καινούργιο. Βασανίζει τον Λυκουρέζο εδώ και καιρό και φυσικά έχει υποπέσει στην αντίληψη των γιατρών που τον παρακολουθούν. Μέχρι τώρα, πάντως, φαινόταν ότι μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν με φυσιοθεραπεία και με τη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Η επιλογή του ιατρικού επιτελείου έδειχνε να αποδίδει καρπούς μιας και ο Λυκουρέζος δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα. Αισθανόταν, βέβαια, κάποιες ενοχλήσεις αλλά ως ένα σημείο. Δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αντέξει, κάθε άλλο. Η θετική πορεία που διέγραφε όλο αυτό το διάστημα ο ποινικολόγος επέτρεπε στους γιατρούς να αισιοδοξούν ότι με την πάροδο του χρόνου ακόμη και οι όποιες ενοχλήσεις θα μειώνονταν, ίσως μάλιστα και να εξαφανίζονταν τελείως.

Ραγδαία επιδείνωση

Ωστόσο, οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν τις εκτιμήσεις τους. Ο πόνος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τον Λυκουρέζο αλλά αντίθετα έγινε περισσότερο οξύς. Έτσι, υποβλήθηκε εσπευσμένα σε εξετάσεις μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.

Οι θεράποντες ιατροί του έχουν συστήσει να μπει στο χειρουργείο μιας και δεν υπάρχει άλλη επιλογή, λιγότερο οδυνηρή. Επιπλέον, έχουν καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί άμεσα η επέμβαση, τότε τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν ακόμη χειρότερα και να προκύψουν εξαιρετικά άσχημες επιπλοκές που ίσως προσβάλουν ακόμη και την ικανότητά του να κινείται. Μπορεί να φτάσουν –στο χειρότερο σενάριο- ως και σε αναπηρία!

Με άλλα λόγια, έχουν δώσει στον ασθενή να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει άμεσα.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση

Όπως είναι φυσικό, ο Λυκουρέζος ακούγοντας τα λόγια των γιατρών υπέστη σοκ καθώς δεν περίμενε ότι η κατάστασή του είχε εξελιχθεί τόσο άσχημα. Μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει –οικογενειακά, οικονομικά- του ήρθε ένα ακόμη. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την ψυχολογία του. Τα φετινά Χριστούγεννα μόνο χαρά και εορταστική ατμόσφαιρα δεν θα φέρουν στον Λυκουρέζο και τους δικούς του ανθρώπους…

Βέβαια, όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα του 85χρονου άνδρα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση της υγείας του. Εδώ και μήνες, ο ποινικολόγος παλεύει για να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν καθώς οφείλει σημαντικά χρηματικά ποσά. Την ίδια στιγμή έχει ξεσπάσει δικαστικός «εμφύλιος» ανάμεσα στη Μάρθα Κουτουμάνου και τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για το σπίτι που κληρονόμησαν από κοινού από τη μητέρα τους Ζωή Λάσκαρη καθώς και για το περιεχόμενο θυρίδας, η οποία ανήκε στην αείμνηστη ηθοποιό.

Η αδιάκοπη προσπάθεια για να τα φέρει βόλτα, το συνεχές τρέξιμο, το άγχος και η κακή ψυχολογία, είχαν ως αποτέλεσμα να κλονίσουν την υγεία του και να του καταφέρουν ένα ακόμη ισχυρό «χτύπημα».

«Πέταξαν» 700.000 ευρώ!

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λυκουρέζος είναι γνωστά. Ο κορυφαίος ποινικολόγος φαίνεται να χρωστά –ούτε λίγο ούτε πολύ- ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζες, σε υπαλλήλους του δικηγορικού του γραφείου καθώς και σε τρίτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα δέχθηκε κι άλλο πλήγμα. Σύμφωνα με πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, υπέπεσε σε ένα πολύ σημαντικό λάθος υιοθετώντας συμβουλές οικονομικής υφής κάποιων ανθρώπων, που τον έπεισαν ότι αν υλοποιούσε τις προτάσεις τους θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα και να πάρει «ανάσα».

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι έκανε μεγάλο σφάλμα, από το οποίο βγήκε ζημιωμένος κατά 700.000 ευρώ!

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, τον «έριξε» ακόμη περισσότερο ψυχολογικά…

Στα… μαχαίρια οι κόρες της Ζωής Λάσκαρη

Στα «χαρακώματα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο κόρες της Ζωής Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και Μάρθα Κουτουμάνου για την κληρονομιά της αξέχαστης ηθοποιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παρέστη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου συνεχίστηκε η δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ των δυο θυγατέρων της Λάσκαρη. Ο ποινικολόγος υποστήριξε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Λυκουρέζου σε βάρος της Κουτουμάνου. Κύριο αντικείμενο της αντιδικίας μεταξύ των δυο αδελφών είναι το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού στο Πόρτο Ράφτη.

Ο Λυκουρέζος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ανέφερε ότι μετά τον θάνατο της Λάσκαρη, η επικοινωνία του με την Κουτουμάνου διακόπηκε. Όπως είπε, το επίδικο σπίτι ανήκει και στις δυο κόρες του και αποτελεί κληρονομιά από τη μητέρα τους. Πρέπει όμως να αξιοποιηθεί, όπως υπογράμμισε, διότι υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη.

«Ανήκει και στα δυο παιδιά. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τη θυρίδα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πιέζουν οι τράπεζες. Για τη θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μάρθα, απ’ ό,τι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ».