Yπόθεση 12χρονης – Φώτης Σπύρου: «Γνώριζα την οικογένεια, θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι»

Συντάκτης: Newsroom

24 Οκτωβρίου 2022 12:57

Yπόθεση 12χρονης - Φώτης Σπύρου: «Γνώριζα την οικογένεια, θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι»

Έντονος ήταν ο εκνευρισμός του Φώτη Σπύρου, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη γνωριμία του με την οικογένεια της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο Φώτης Σπύρου γνώριζε την οικογένεια και μάλιστα, είχε δεχτεί πρόταση να βαφτίσει ένα από τα παιδιά της.

«Γνωρίζω την οικογένεια αυτή. Πριν πολλά χρόνια ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία, με έναν κολλητό μου φίλο. Γνώριζα τα παιδιά και κάποια στιγμή, είχαμε πει να βαφτίσω ένα κοριτσάκι, αλλά δεν πρόκειται για τη 12χρονη», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από τη συγκεκριμένη οικογένεια, όταν κατάλαβε τα προβλήματά τους, αλλά και τη στάση τους απέναντι στα παιδιά.

«Απομακρυνθήκαμε. Αυτή η μάνα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ελέγξει τα παιδιά, με όσες δυνάμεις είχε. Όταν αυτός ο άνθρωπος, ο πατέρας, δεν άφηνε επίδομα για επίδομα, τρόφιμο για τρόφιμο… Δεν άφηνε τίποτα, μα τίποτα. Δεν ήξερε πόσα παιδιά έχει», δήλωσε.

«Όλα τα παιδιά εκεί μέσα μεγάλωσαν πολύ περίεργα. Αυτό το παιδί ήθελε μια ασφάλεια, μια ζεστασιά, αλλά ήταν αφύσικο, γιατί ζητούσε οικογένεια. Η γειτονιά βοηθούσε όσο μπορούσε», συμπλήρωσε.

Υπόθεση 12χρονης: Στις ίδιες φυλακές με την Ρούλα Πισπιρίγκου η 37χρονη μητέρα

Υπόθεση 12χρονης: Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα που βίασαν το κορίτσι

Εβδομάδα εξελίξεων και συλλήψεων αναμένεται να είναι αυτή, όσον αφορά στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Πέντε νέες συλλήψεις προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της 12χρονης, αναμένεται να γίνουν από την Aστυνομία, με εντολή της ανακρίτριας την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Δύο από τα άτομα αυτά είναι το ζευγάρι μαστροπών που αποκάλυψε το MEGA την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ηθών σε συνεργασία με το τμήμα Ανηλίκων, φαίνεται πως εξέδιδε την 12χρονη.

Το ζευγάρι έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για έναν αλλοδαπό μαστροπό με την φερόμενη σύζυγό του, η οποία είναι ενήμερη για τα γεγονότα. Το ζευγάρι έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως να έχουν φύγει και από τη χώρα, με τις Αρχές να τους αναζητούν.

Επιπλέον, αναμένεται και η σύλληψη του ατόμου που εμφανίζεται ως «Μιχάλης», καθώς όπως προκύπτει από μαρτυρίες κατοίκων συνόδευε το παιδί στα «ραντεβού» και επέστρεφε μαζί του. Η ίδια η 12χρονη έχει μιλήσει στην κατάθεσή της για τον «Μιχάλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη δικογραφία, η ανακρίτρια είναι καταπέλτης προς τη μητέρα της 12χρονης, με την 37χρονη όχι μόνο να χειρίζεται κάποια από τα προφίλ της ανήλικης κόρης της αλλά φαίνεται να κλείνει και ραντεβού χρεώνοντάς τα μάλιστα, 50 ευρώ το καθένα.

Για την υπόθεση μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο MEGA. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αυτή η ανατριχιαστική κι απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο, βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχει εξιχνιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές Αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται από πίσω από αυτό το σκοτεινό πέπλο μίας απάνθρωπης υπόθεσης, εναντίον ενός μικρού κοριτσιού, αλλά όπως ξέρετε, οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται».

Και πρόσθεσε: «Όπως έχουμε αποδείξει οι νόμοι τηρούνται και τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους, όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, θα ‘συρθούν’ ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους. Είναι και άλλες περιπτώσεις που έχουν πει πολλοί στα social media, ‘μα θα τους βρουν;’, ή ‘μήπως καλύπτονται’, έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση.

Η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο και με άριστη συνεργασία της Αστυνομίας με τις ανακριτικές Αρχές και η δουλειά προχωρά με αποτελέσματα. Τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας κι θα έχουν τύχη που τους αξίζει».