Αθηνά Ροδίτου: Η τηλεοπτική «Μυρτώ» έχει διάσημους γονείς

Συντάκτης: Newsroom

29 Οκτωβρίου 2022 08:00

Η Αθηνά Ροδίτου έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός και αναμένεται να είναι μια από τις πρωταγωνίστριες που θα ασχοληθούμε μαζί της τα επόμενα χρόνια.

Η ενζενί τη φετινή σεζόν παιζεί σε δύο σήριαλ και σε δυο θεατρικά έργα κάνοντασ το κοινό να την γνωρίσει και να την αγαπησει περισσότερο.

Από τη μια υποδύεσαι την “Μυρτώ” στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 “Παγιδευμένοι” και από την άλλη Συμμετέχεις και στη σειρά του Mega, “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη”! Ωστόσο μιλώντασ στο fthis.gr, αποκάλυψε ότι έχει και διάσημους γονείς.

-Διάβασα πως η πρώτη σου συμμετοχή στην τηλεόραση ήταν όταν ήσουν επτά χρονών. Στη σειρά που έλαβες μέρος συμμετείχε και η μαμά σου και σκηνοθετούσε ο μπαμπάς σου…

«Πράγματι πρόκειται για την σειρά ο “Ίσκιος της φωτιάς” που σκηνοθετούσε ο πατέρας μου με τον παππού μου κι εγώ επτά χρονών τότε έκανα το “ντεμπούτο” μου δίπλα στην μητέρα μου (γέλια!). Είχα ένα βλέμμα όλο σκέψη.. και μου έπαιρνε τα μαλλιά ο αέρας.. το ζούσα στο φουλ όλο αυτό.. ήμουν πολύ μικρή και όλα γύρω μου μού φαινόντουσαν πολύ μεγάλα. Ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου!»

-Πως αντέδρασαν οι γονείς σου όταν τους είπε πως θα ακολουθήσεις τα βήματά τους;

«Οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου και στηρίζουν τις επιλογές μου».
–Συμμετέχεις και στη σειρά του Mega, “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη”! Εκεί τι ρόλο κάνεις και πόσο διαφορετικό είναι να συμμετέχεις σε μια κωμική και σε μια δραματική σειρά την ίδια σεζόν;

«Στη σειρά “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη” σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου υποδύομαι την Κωνσταντίνα την κόρη της Μαίρης (Κατερίνα Ζαρίφη) και του Κώστα (Σπύρος Πούλης). Είναι ένας πολύ διαφορετικός ρόλος απ’ αυτόν της Μυρτούς. Είναι ένα κοριτσάκι στα 15 πηγαίνει ακόμα σχολείο, είναι αρκετά κακομαθημένη, βρίσκεται στην εφηβεία και θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί. Είναι σε μια φάση που κάνει την επανάσταση της και βρίσκεται συνέχεια σε κόντρα με τους γονείς της. Στην αρχή μου φάνηκε πολύ δύσκολο να συμμετέχω ταυτόχρονα και σε μια κωμική σειρά και κυρίως λόγο του ότι ήταν και η πρώτη μου συμμετοχή σε μια σειρά τέτοιου ύφους. Στη συνέχεια απέβαλλα το άγχος και πλέον το βλέπω σαν ακόμα μια πρόκληση.

-Θεατρικά θα βρίσκεσαι κάπου φέτος;

«Βρίσκομαι σε δύο παραστάσεις αυτή την περίοδο. Στην παιδική παράσταση “ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ” στο θέατρο CORONET σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα και στην παράσταση “Cock” του Μάικ Μπάρτλετ στο θέατρο Broadway σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου».