Twitter: Υπό το φάσμα της απόλυσης από τον Έλον Μασκ οι μισοί εργαζόμενοι!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Νοεμβρίου 2022 10:00

Χάος επικρατεί στα κεντρικά γραφεία του Twitter μετά την απόφαση του Έλον Μάσκ να απολύσει περίπου τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα κεντρικά γραφεία του Twitter παρέμειναν χθες κλειστά και οι κάρτες εισόδου του προσωπικού απενεργοποιήθηκαν λόγω της επιθυμίας του Έλον Μασκ να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέστειλε εσωτερικό mail σε όλους του εργαζόμενους προειδοποιώντας τους ότι ενδέχεται να απολυθούν.

«Ο ρόλος σας στο Twitter. Ελέγξτε το email σας. Εάν δεν επηρεαστεί η απασχόλησή σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω του email σας στο Twitter. Εάν επηρεαστεί η απασχόλησή σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση με τα επόμενα βήματα μέσω του προσωπικού σας email. Εάν δεν λάβετε ένα email από το twitter-hr@ την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στείλτε email», τονιζόταν στο σχετικό μήνυμα προς το προσωπικό.

Eίναι η πρώτη φορά επίσης που περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού θα υποστεί το μαρτύριο του ηλεκτρονικού μηνύματος που θα γράφει «μην έρχεστε στα γραφεία- απολύεστε».

«Αυτό που παραμένει άγνωστο σήμερα το πρωί είναι ότι πόσοι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους και από ποιες θέσεις. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το email», ανέφερε δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα, πάντως, ομαδική αγωγή για το σχέδιο μαζικών απολύσεων κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

«Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν οι απολύσεις θα είναι νόμιμες. Σύμφωνα με τη διακεκριμένη δικηγόρο Λίζα Μπλουμ ο νόμος της Καλιφόρνια απαιτεί τουλάχιστον εξήντα ημέρες ειδοποίηση για τις μαζικές απολύσεις», σχολίασε δημοσιογράφος.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Μασκ θέλει απεγνωσμένα να εξασφαλίσει περίπου 1 δις λειτουργικά κόστη μετά την εξαγορά μαμούθ αλλά και την απόσυρση των διαφημιστικών εταιριών μετά την αναγγελία για μηνιαία συνδρομή ύψους 8 δολαρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington» Post ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Σύναψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισεκ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το Twitter και όχι από τον ίδιο.