Τζίμι Κίμελ: Θα παρουσιάσει την τελετή των Όσκαρ για τρίτη φορά

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Νοεμβρίου 2022 11:10

Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει ως οικοδεσπότης της 95ης τελετής απονομής Όσκαρ, το 2023.

Ο παρουσιαστής του βραδινού talk show «Jimmy Kimmel Live» Τζίμι Κίμελ θα είναι για τρίτη φορά οικοδεσπότης της βραδιάς των Όσκαρ.

Η επιστροφή του Κίμελ ανακοινώθηκε από τους Γκλεν Βάις και Ρίκι Κίρσνερ, εκτελεστικούς παραγωγούς της τελετής των κινηματογραφικών βραβείων που απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο παρουσιαστής του «Jimmy Kimmel Live» ήταν οικοδεσπότης των τελετών του 2017 και του 2018, όταν έγινε ένα λάθος που έμεινε στην ιστορία του θεσμού.

Ενώ αρχικά ανακοινώθηκε ότι το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κερδίζει η ταινία «La La Land» τελικά στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι έγινε λάθος και το βραβείο ανήκει τελικά στην ταινία «Moonlight!».

Οι προσωπικότητες που ανέλαβαν το ρόλο του οικοδεσπότη παραπάνω από μια φορά είναι οι Γούπι Γκολντμπεργκ και Τζακ Λέμον (τέσσερις φορές), Τζόνι Κάρσον (πέντε φορές), Μπίλι Κρίσταλ (εννέα φορές) και Μπομπ Χόουπ (έντεκα φορές).

«Το ότι με προσκαλούν να παρουσιάσω τα Όσκαρ για τρίτη φορά είναι είτε μεγάλη τιμή ή παγίδα. Όπως και να έχει, είμαι ευγνώμων στην Ακαδημία που μου ζήτησε να αναλάβω τόσο γρήγορα όταν άλλοι καλοί υποψήφιοι είπαν όχι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κίμελ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Τζίμι μαζί μας σε αυτή την παγκόσμια σκηνή. Γνωρίζουμε ότι θα είναι αστείος και έτοιμος για όλα», συμπλήρωσαν οι Γουάις και Κίρσνερ.

«Ο Τζίμι είναι ο τέλειος οικοδεσπότης που θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τους απίστευτους καλλιτέχνες και τις ταινίες των 95ων Όσκαρ. Η αγάπη του για τα φιλμ, η εξειδίκευση στη live τηλεόραση και η ικανότητά του να συνδέεται με το διεθνές κοινό θα δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους εκατομμύρια θεατές μας σε όλο τον κόσμο», είπαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Μπιλ Κράμερ και η πρόεδρος Τζάνετ Γιανκ σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η 95η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου  στο Dolby Theater στο Χόλιγουντ.