Μίνα Αδαμάκη: Ελάχιστοι οι ηθοποιοί που τη συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία…

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Νοεμβρίου 2022 09:36

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρέτησε ο χώρος της τέχνης και απλός κόσμος την Μίνα Αδαμάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Έζησε, πάλεψε, μόχθησε, κατέθεσε την ψυχή της στο θεατρικό σανίδι και τα τηλεοπτικά πλατό αλλά το τελευταίο χειροκρότημα δεν ήταν αυτό που της άξιζε.

Η αγαπημένη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη πέρασε το πρωί της Παρασκευής στην απέναντι όχθη, με τη συντροφιά λίγων φίλων και συναδέλφων της που πήγαν στο κοιμητήριο του Βύρωνα για το στερνό αντίο.

«Το χιούμορ της θα θυμάμαι, το χιούμορ της και το πολύ καλό της γούστο και στη σκηνή και στη ζωή», δήλωσε ο ηθοποιός Νίκος Νίκας.

Το θέατρο ήταν το σπίτι της. Το σανίδι, ο φυσικός της χώρος. Οι συνάδελφοι της που βρέθηκαν εκεί, στο πλευρό της, ήταν η οικογένειά της. Οι συγγενείς της Αδαμάκη γνώριζαν την αγάπη της για την υποκριτική και θέλησαν αντί στεφάνου τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό για να ενισχυθεί το ταμείο αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Αυτό δείχνει ακόμα μία καλή διάθεση της ίδιας της Μίνας, που είχε αυτή τη δοτικότητα και η οικογένεια της αποφάσισε αυτό, όπως και σε πολλές κηδείες ηθοποιών», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το «παρών» έδωσαν ελάχιστα άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Συγκεκριμένα οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Δημήτρης Πιατάς.

«Πάντα τη θαύμαζα. Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ. Σε κάποιες κωμωδίες, όπως τις ‘Τρεις Χάριτες’ και στο θέατρο ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος», δήλωσε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Άνθρωπος κοινωνικός, με ιδεολογικές ανησυχίες, η Αδαμάκη πέρασε στο επέκεινα ακριβώς μια ημέρα μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το βράδυ που έδωσε κι εκείνη το «παρών» στην ιστορία όταν το τανκ γκρέμισε την πύλη.

«Όταν μπήκε το τανκ κι άρχισαν οι πυροβολισμοί δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας κι η Μίνα είπε ‘πάμε όλοι στο δικό μου’ και φύγαμε με τα πόδια προς τα πάνω και πήγαμε στο σπίτι στα Ιλίσια», θυμήθηκε η Υβόννη Μαλτέζου.

«Αποχαιρετώ μία φίλη και μία συντρόφισσα. Ξεκίνησα την καριέρα μου μαζί της και αισθάνομαι ότι ήρθα τώρα στο τέλος. Και δεν είναι ωραίο το τέλος αυτό, πιστέψτε με», δήλωσε ο Δημήτρης Πιατάς.

Η μία από τις θρυλικές τρεις Χάριτες έφυγε από τη ζωή στα 78 της χρόνια. Η χάρη και το μπρίο της όμως άφησαν για πάντα ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στο θεατρικό γίγνεσθαι.